Демерджиев: Българската граница не ебила охранявана по-добре от 10 години насам

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
10:58 / 20.02.2023
1225
Акциите на МВР не са спирали и ще продължат както по отношение на предстоящите избори, така и срещу каналджиите и наркотиците. Това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който е на посещение в Областната дирекция на полицията във Варна.

Той коментира, че един от задържаните да трагедията в Локорско съвсем наскоро е излежал 5-месечна присъда за каналджийство след постигнато споразумение и месец след като излиза от затвора, отново е заловен за такова престъпление.

Демерджиев обърна внимание, че не може да се сключват споразумения с по 5 месеца лишаване от свобода за човек, който два пъти е залавян за каналджийство.

Ако на този човек му беше наложено адекватно наказание и ако прокуратурата не сключваше с него споразумение, той нямаше да е на пътя и нямаше да вози тези мигранти", коментира той.

Като пример вътрешният министър посочи, че двама българи са били осъдени в Гърция за сходно престъпление общо на 62 години затвор.

Иван Демерджиев каза още, че всеки, който е проникнал на територията на страната, се прави всичко необходимо той да бъде заловен, за да не проникне у нас и да не се допуска т. нар. вторична миграция. Това е условие за приемането ни в Шенген, уточни той.

"В момента ние се справяме най-добре с този проблем при положение, че мигрантският натиск е абсолютно несравним с натиска през предходните години", допълни Демерджиев.

Вътрешният министър подчерта, че българската граница не е била по-добре охранявана никога от последните 10 години насам откакто има мигрантски натиск.

"Ако ви прави впечатление, говорим за превозни средства с тайници. А камионите убийци, които бяха заловени в Австрия през 2016 г. с 90 трупа с българска регистрация, камиона убиец в Есекс с 39 трупа с българска регистрация нямаха тайници. Там се возиха мигранти свободно, които минаваха свободно през територията на страната като на парад. Това се забрави много бързо обаче", каза Демерджиев.

Виж коментарите (2)

Още по темата (422):
25.04.2024 Задържаха бус с 12 мигранти, сред тях жени и деца, шофьорът е избягал
19.04.2024 Мнение: "Каналджиите" правят пари за "мрежи", участващи в държавни
институции
18.04.2024 Елена Йончева: Спечелихме тази битка в Европейския парламент
05.04.2024 Шокиращи разкрития за камиона ковчег, в който смъртта си намериха 18 мигранти, натоварени край Зидарово
01.04.2024 Организирано в мрежата: Нападение над мигранти в София 
28.03.2024 Граничари свалиха 7 мигранти от дипломатическа кола
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).