Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Демерджиев: Необходима е бързина и категоричност, за да се справим с мигрантската вълна
Автор: ИА Фокус 16:00 / 01.03.2023Коментари (1)766
© МВР
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев бе на работна визита в Република Хърватия по покана на своя колега Давор Божинович. Двамата министри обсъдиха присъединяването на България и Румъния към Шенген, засилването на мигрантския натиск по външните граници на ЕС и справянето с него, съобщиха от пресцентъра на МВР.

"За нас подкрепата на Хърватия за Шенген е важна, тази подкрепа е силна, опитът, който бе споделен ни помага изключително много. Важно е, че и двете страни разбираме, че присъединяването на България и Румъния е в интерес на страните от Шенген, а не някаква форма на благоволение към двете държави. България и Румъния са част от  решението на проблемите, които възникват в рамките на Шенгенското пространство, а не държави, които ще създадат допълнителни проблеми или ще задълбочат съществуващите“, заяви българският вътрешен министър.

В рамките на срещата министър Демерджиев  коментира усилията, които българската държава полага при опазването на външните граници на съюза. "За нас е радостно, че тези усилия се оценяват, както от страна на ЕК, така и от страна на останалите държави-членки. Започваме да срещаме все повече помощ и разбиране в това отношение“. Предвид отчитането на засиления мигрантски натиск и тенденцията той да остане такъв през следващите години, двамата министри отчитат необходимостта от много бързи и категорични действия от страна на ЕС и от страна най-вече на Европейската комисия. "Бързината и категоричността на тези действия ще дадат отговор на въпроса ще успеем ли да се справим с мигрантската вълна, която се надига или тя ще ни създаде сериозни проблеми“. Министър Демерджиев изрази увереност, че Европа и  Европейската комисия ще намерят сили за бързи и точни решения на тези въпроси, за да се справим успешно с мигрантската криза.

"В лицето на Хърватия намираме надежден партньор, с който водим много тесен и успешен диалог както по темите, които споменах, така и по темата, касаеща организираната престъпност и в частност  международните организираните престъпни групи, които се занимават с нелегален трафик на мигранти“, заяви министър Демерджиев. По думите му, тесният обмен на информация и тясната работа между европейските държави по противопоставяне на тези групи е условия да успеем да се справим с тях, защото "именно действията на тези престъпни  групи създават опасност за живота и здравето на мигрантите, а не действията на нашите гранични полицаи“.



Още по темата: общо новини по темата: 417
28.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
предишна страница [ 1/70 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Дерменджиев е толкова тъп, че с нищо не може да се справи.От малък е такав.Дежко и горко на България.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: