Ден за превенция на пътната безопасност

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:52 / 10.09.2016
954
10 септември e ден за превенция на пътната безопасност. Този ден се отбелязва в рамките на традиционната кампания на ГД "Национална полиция" - "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!".

Денят на превенция традиционно се провежда в съботата преди 15 септември, като се цели да се повиши бдителността на водачите към децата в началото на учебната година. В хода на акцията ще се следи за спазване на предимството на пешеходни пътеки, спазването на пътните знаци, маркировките и ограничението на скоростта.

Ще бъде обърнато внимание на пешеходците да пресичат на определените за това места и на задълженията на велосипедистите като част от движението.

Експерти от "Пътна полиция" са изготвили практически препоръки към деца, родители и водачи на превозни средства, чиято основна цел е да запазим живота и здравето на децата си.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Прогноза: Още по-високи цени на златото и среброто през следващит...
Нешка Робева: За 35 години се опитаха да разрушат, отрекат и забр...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Съседка на семейството, което пострада при катастрофата с автомоб...
Радев: Средата в туризма е силно конкурентна и затова държавата с...
Петима са задържани у нас за злоупотреба с еврофондове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).