Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Деница Симеонова, ПП: ГЕРБ-СДС тупат топката, искат да се вклинят в нашия кабинет
Автор: Росица Лаханова 21:09 / 05.05.2023Коментари (0)784
© Фокус
ГЕРБ-СДС не се държат отговорно, турат топката и печелят време Деница Симеонова, народен представител от "Продължаваме Промяната" в 47-то 48-то и 49-то НС, в коментар за "Фокус" по темата за случващото се в парламента и има ли изненади, в  предаването "България, Европа и светът на фокус".

"Честно казано, няма изненада. Няма изненада, защото и в 48-мото Народно събрание видяхме как поведението на ГЕРБ-СДС се мени първо по няколко пъти на ден. Дори в самата им група различни говорители изпращат постоянно различни послания, така че в момента, в който първо казаха, че едва ли не се припокрива почти изцяло политическата програма на нашата коалиция и тяхната, до момента, в който изведнъж тя въобще вече не им се струваше добра и не им харесваше", каза  Деница Симеонова като допълни, че не може да определи поведението на отстрещната страна като "отговорно", дума, която, според нея, ГЕРБ-СДС често използват.

"Това, което виждаме дори и днес в парламента, където въпреки ясния призив и на нашата коалиция, но и като цяло, според мен, на обществото за това да се съставят комисии, да се започне работата по законопроектите, за които дори самите ГЕРБ са съгласни, че трябва да се работи и са в една законодателна програма, съставена именно с такава цел, те "тупат топката".

"Печелят си време, бих казала, в което време се опитват да се вклинят по някакъв начин в прозрачно изложения, представен политически кабинет от нашата коалиция, с цел според мен да си измият очите и лицето пред европейските партньори", допълни депутатът от ПП.

"Бяха обвинени и журналисти, народът беше обвинен, както винаги, в някои от изказванията им. И дори днес от трибуна отново си позволиха да обвинят сега пък народните представители, че нямало кабинет. Ами не, изборът е в техните ръце. Те са спечелилите, дори с малък процент, но първа политическа сила, и аз лично ги призовавам да престанат да тупат топката и да разкрият какъв е следващият им ход", категорична е Симеонова. 

На въпроса дали препъникамъкът е било името на Асен Василев, тя каза:

"Смятам, че се търсеше някакво извинение, някаква причина. Щом няма наши имена, значи вашите не стават. Тъй като специално пък за г-н Василев, то дори в анекдот се превърнаха някои от коментарите на Борисов – бил му "най-добрият приятел" пък после нямало как той да бъде".

Депутатът от ПП коментира и темата ще се превърне ли т.нар. "хартиена коалиция" в правителство: "Виждаме едно желаниех да се върне мнозинството от 48-мото Народно събрание, където основната цел, задача и единственото "постижение" е промяната на Изборния кодекс от тази "хартиена" коалиция. Тя няма много причини да иска да се обяви публично, виждаме, че дават противоречиви сигнали партиите, които участваха и промениха Изборния кодекс – знаем, ГЕРБ, ДПС и БСП".

Симеонова подчерта, че за нея, като граждани, е важно да знае дали ще се върнем към миналото: " Където имаме и санкционирани представители в тези партии, имаме едно наследство от пробити магистрали, дали биха желали да ни предложат отново това, дали искат да отидем на избори, които според мен ще доведат до абсолютно същия сценарий, само че ще сме загубили още време като реформи и развитие, или ще подкрепят един кабинет на малцинството, който абсолютно прозрачно, почтено и смятам честно и предвидимо сме представили, за да може България да продължи напред, не назад към миналото, а напред".



Още по темата: общо новини по темата: 891
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: