Денков: Имаме съществен напредък в преговорите, министрите още не са обсъждани

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
12:04 / 11.03.2024
1398
Имаме съществен напредък в преговорите, министрите още не са обсъждани. Това заяви министър-председателят в оставка Николай Денков по време на консултациите с президента Румен Радев преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство, предаде репортер на "Фокус".

Денков заяви, че управлението през последните девет месеца си е струвало. Според него доказателства за това са приемането на бюджета, промените в Конституцията, развиване на ивенстиционните проекти и др.

"Да понесохме политическа щета, понесохме я не само защото опозицията се държеше като опозиция, а защото и другите политически сили решиха, че е по-лесно да използват популистки подход за сметка на правителството“, заяви Денков.

Той коментира, че отношенията между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са сложни, но той подчерта, че е бил правилен подходът и двете страни да сложат на масата готови документи, с които да очертаят как би продължила работата на една бъдеща управленска конфигурация.

"Започнахме преговори в последните два дни, има съществен напредък, но както е в преговорите, докато не е договорено всичко, нищо не е договорено“, коментира премиерът в оставка.

"Това, което е много важно, и имаше разбиране от другата страна, че тези преговори трябва д а започнат с дискусия за реформите, които още не са свършени, със задвижването на тези регулатори и контролни органи, които не работят. Затова първата част от преговорите беше да изчистим в документа как ние подхождаме към продължаването на  тези реформи, които трябва да се свършат“, добави той.

От думите на Денков стана ясно, че обсъждането на персоналния състав на кабинета все още не е дискутиран. Това зависело от приключването на разговорите за реформите.


Виж коментарите (0)

Още по темата (1290):
29.04.2024 НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал осигурен транспорт
09.04.2024 Делян Добрев направи тежка равносметка на кабинета "Денков": Искат още. Не просто искат - тръшкат се за още!
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
05.04.2024 Петков: Борисов и Пеевски изнагляха - да сложиш Калин Стоянов за министър означава да се взриви демократичната общност
05.04.2024 Извънредно: Живко Коцев оттегля оставката си!
05.04.2024 Последен парламентарен контрол за министрите от кабинета "Денков"
Още новини от Национални новини:
Климатолог: В някои региони на страната вече са достигнати нормит...
Искат деца без ваксини да нямат достъп до образование
Снимките и телефоните на жени се раСнимките и телефоните на жени ...
Сачева към Асен Василев за пенсиите: Асене, не ни губи повече вре...
Главчев с остра позиция към новия президент на РС Македония
Психично болен мъж не спира да тормози съседите си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).