Денков: Не приемаме такава подмяна на приоритетите

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
10:38 / 28.02.2024
1068
Предложението на ГЕРБ от вчера променя приоритетите, набелязани преди 9 месеца. Вместо да продължим с усилията за реформи, фокусът се поставя върху министерски кресла и борба за постове. Това заяви премиерът Николай Денков като направи коментар на политическата обстановка у нас преди началото на редовното правителствено заседание, предаде репортер на "Фокус".

Припомняме, че във вторник лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще се изготви коалиционно споразумение, което ще бъде предложено на ПП-ДБ.

"Не приемаме такава подмяна на приоритетите. Нека да изпълним задачите, така както са поставени преди 9 месеца. Едва след като извървим набелязания път за борба с корупцията и реформа в правосъдната система в следващите няколко месеца, сме готови да обсъдим с ГЕРБ как да продължим напред", заяви Денков.

Според министър-председателят това управление било създадено с една ясна задача - да освободи властта и институциите от корупционния багаж, който влачат през всички тези години.

"Последните разкрития за групите на Нотариуса и Пепи Еврото показаха на всички, че правосъдието ни е превърнато в борса - че вместо да се борят с престъпността, организирани групи, с протекцията на политици, са изпълнявали мокри поръчки пред широко затворените очи на службите, прокуратурата и Антикорупционната комисия". Сега е нужна политическа смелост за следващите стъпки, от управленската и законодателната програма - избор на състава на Антикорупционната комисия, на Висшия съдебен съвет и на ключови регулатори", посочи Николай Денков.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1290):
29.04.2024 НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал осигурен транспорт
09.04.2024 Делян Добрев направи тежка равносметка на кабинета "Денков": Искат още. Не просто искат - тръшкат се за още!
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
05.04.2024 Петков: Борисов и Пеевски изнагляха - да сложиш Калин Стоянов за министър означава да се взриви демократичната общност
05.04.2024 Извънредно: Живко Коцев оттегля оставката си!
05.04.2024 Последен парламентарен контрол за министрите от кабинета "Денков"
Още новини от Национални новини:
Много скоро ще можем да минаваме по нов скоростен път за гръцкото...
Родители сигнализират за некоректна задача в НВО по математика
Делян Пеевски: Можем да направим още повече - да отваряме работни...
Българският вълк от Уолстрийт вече с присъда и у нас
Борисов: Реална кампания освен нашата няма
Делян Пеевски от Кърджали: Хората са нашият мощен гръб! Готови см...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).