Денков е категоричен, че български войници в Украйна няма да се изпращат

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (0)
10:23 / 29.02.2024
1165
Още преди 3 месеца казах, че докато съм премиер няма да има решения за изпращане на български войници в Украйна. Това каза от парламентарната трибуна премиерът Николай Денков, предаде репортер на "Фокус".

Припомняме, че министър-председателят и министърът на отбраната Тодор Тагарев бяха извикани в парламента, за да обяснят какво е отношението на България към появилите се заявки, че западните държави може да изпратят войски в Украйна.

"Доволен съм че мога да внеса повече яснота по теми, които наистина са взривоопасни и опозицията се опитва да ги използва", допълни Денков.

"България не обсъжда и няма намерение да обсъжда изпращането на български военнослужещи в Украйна", категоричен бе Тагарев. "Подписах с г-н Ростем Омеров писмо за намерение. То е общ текст, в който потвърждаваме готовността си да помагаме на Украйна, но разширяваме дейностите в областта на образованието и подготовката. Ние имаме такова решение на парламента и при заявка от украинската страна имаме готовност да ги реализираме", обясни той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (54):
30.05.2024 ЕС удря Русия и Беларус с по-високи мита
29.05.2024 Йотова: С позицията си за войната в Украйна Радев говори с гласа на разума и отговорността към българските граждани
28.05.2024 Шаламанов: Отпадането на забраната за Украйна да използва дарени оръжия ще потисне възможността за разширяване агресията на Русия
28.05.2024 Министърът на отбраната в Брюксел: Потвърждаваме силната си подкрепа за
Украйна
28.05.2024 Георги Лозанов: Ако не бяхме в НАТО, Путин вече щеше да е тук
27.05.2024 Радев за натовските войски: Няма значение дали нашият парламент ще вземе някакво решение, ако някоя държава провокира слбъсък с Русия
Още новини от Национални новини:
Главчев с голяма новина за пострадалите в бедствието в Карловско
Каква е била 2023 г. за ромите у нас?
Гвоздейков за влаковата катастрофа: Виновните ще получат своите н...
Близо 40% от българите посягат към цигарите
Шокиращи случаи на насилието в детска градина, говори бащата на е...
Жена роди вкъщи четири седмици преди термина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).