Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Депутат оплю положението в КАТ, нареди се на опашка тази сутрин и не повярва на очите си
Автор: Екип Burgas24.bg 12:15 / 29.12.2022Коментари (5)765
© Фейсбук
Депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев оплю организацията в КАТ. Избухна с пост в социалните мрежи, видя Sofia24.bg. Публикуваме думите му без редакторска намеса сега:

КАТ - София, 29.12.2022 г. - Малко след 7:30 часа сутринта. нареждам се на опашка за смяна на голям талон (безумна услуга). Какво заварвам - огромна опашка (зад мен имаше още толкова хора), хаос (свършва термохартията на машините за издаване на номера за ред и 30 мин. служителите не могат да намерят нова ролка), мръзнещи хора, неадекватно работно време.

Какво е КАТ днес - Изключително слаба организация, почти нулево наличие на електронни услуги. Неработещи машини за издаване на номер за ред. Поне час се чака за елементарни услуги, които трябва да са налични онлайн.

Нищо не се е променило в КАТ, в сравнение с преди 5, 10, 15 или 20 години. Същата липса на организация, хаос, всеки казва, че от него нищо не зависи и той не е отговорен, а отговорника го нямало.

Преди години бях предложил на КАТ с колегите ми безплатно да им разработим софтуерна система, за да си оптимизират работата. Нулев интерес. 7 месеца участвахме в управлението на страната - предложихме всички възможни промени, за да преминем към бърза електронизация. Получихме тотален отпор от МВР администрацията и от "10 реки вода защо не могат да се случат нещата", неколкократно вкарваме в парламента промени в законите, с които бюрокрацията да бъде значително намалена - "мижав интерес". Божидар Божанов създаде работна група за оптимизация на процесите по регистрация на автомобил заедно с КАТ и МОСВ. След като правителството беше свалено, напредък няма.

Нужна е тотална дигитализация на всички процеси. Не само това - нужно е да няма процес, който да се решава по аналогов път. За целта е нужна воля и силно управление, а не само добри намерения и законови предложения.

Затова, заедно с колегите ми ген. Атанасов и Божидар Божанов стартираме серия парламентарни инициативи:

1. Изслушване в НС на МВР министъра, шефа на КАТ и всички отговорни за това процесът на дигитализация да се случи.

2. Иницииране на изменение на наредбата за платено паркиране на Столичния общински съвет с цел отпадане на нуждата от смяна на талон на автомобил при смяна на адрес в рамките на София. В момента наредбата не отговаря на принципите на електронното управление.

3. Публично обявяване на всички наши законодателни инициативи, които отлежават "на трупчета" в парламентарни комисии и търсене на отговор от отговорните защо това буксува.

4. Организиране на серия срещи с неправителствени организации за максимално форсиране на тези процеси.

5. Срещите с администрацията, която обикновено спъва процеса по дигитализация ще бъдат отворени за медии, граждани и НПО.

За резултатите регулярно ще даваме публичен отчет.

Голямата ни цел - в рамките на 12 месеца всички услуги в КАТ да бъдат електронни, да не се налага хора да висят по опашки, да се редят на гишета и да се стига до абсурди някой 30 мин. да не може да намери ролка термохартия. Махане на всички талони, хартии, разхождане на граждани по гишета, абсолютно автоматизиран процес по смяна на шоф. книжка и плащане на глоби.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.12.2022 г.
0
 
 
защо не се вземете за ръце всичките. а,сега се хвърлете от вълнолома.
+1
 
 
Има хора на високи позиции в КАТ, които дебело се облажват от всички тези опашки и затова има голям отпор за цифровизация. В такива организации като КАТ комунизма още не си е заминал и трябва да се реже до кокъл, иначе няма оправяне.
0
 
 
Добре дошъл в реалния свят- България! Какво те учудва г-н Депутат? Нищо ново.Ти от къде идваш?къде беше до сега?
0
 
 
а като стане всичко електронно кой ще дава подаръци на служителите за по-бърза услуга,остава да направите регистрацията на автомобил да не е в КАТ и те всички ще напуснат-няма да има далавера
0
 
 
Получили сте "мижав интерес" от Вашия собствен МВР министър, през въпросните 7 месеца!?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: