Депутат от НФСБ e в критично състояние с коронавирус във ВМА

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:09 / 24.03.2021
1418
"Не можем да определим пътя като грешен или верен. Това е нов път. Когато пробиваш пъртина  никога не може да си сигурен дали това е вярната посока. Не бива да бъдем прекалено критични. Националният оперативен щаб се състои от изключително достойни хора и много добри специалисти. България има късмет. Според мен леко се позабавихме с мерките при третата вълна на пандемията", заяви в студиото на "Здравей, България" лидерът на НФСБ и водач в Бургас от "Патриотична коалиция ВОЛЯ-НФСБ" Валери Симеонов.

По думите му в страната е висока смъртността от COVID-19 поради факта, че българите търсят медицинска помощ прекалено късно.

"Нека не забравяме, че населението в страната ни е застаряващо, което предразполага и към по-висока смъртност. Ненавременните действия се взеха не  от щаба, а от политиците. Спрямо Сърбия, която взе изключително строги мерки и наложи вечерен час – страната ни се забави", категоричен е Симеонов.

Валери Симеонов проговори за смъртта на един от най-близките си хора - депутатът Валентин Касабов, който почина от коронавирус:

"За той беше много лоялен, силен човек, истински мъж. Носеше качества като принципност, упоритост и смелост. Лека му пръст, това рядко се среща", каза Симеонов и добави, че се е питал дали е правилно, че го е вкарал в листата на НФСБ още преди и дали, ако не го беше направил, сега Касабов е щял да е жив. 

"Друг наш съратник в момента е във ВМА в много тежко положение и с подобна на господин Касабов симптоматика. Петър Петров е в много тежка фаза на болестта. Екипът на проф. Плочев се занимава с него. При Касабов имаше 4 дни подобрение и изведнъж се срина, не смея да говоря сега", каза Симеонов.

Виж коментарите (1)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).