Депутатите излизат във ваканция още от днес

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
11:40 / 12.10.2016
1066
Изненадващо депутатите решиха да излязат в предизборна ваканция още от днес вместо от 26 октомври. 

Първоначално имаше внесен проект за решение само за 2 седмици почивка преди президентския вот на 6 ноември, предложен от управляващото мнозинство. 

В рамките на дебата обаче Николай Александров от "Атака" поиска ваканцията да започне още от днес, защото иначе се харчели народни пари за агитация от парламентарната трибуна. Неочаквано мнозинството в залата го подкрепи.

"Закривам днешното заседание. Следващото ще бъде на 9 ноември", обяви след това зам.-шефът на НС Димитър Главчев. По-късно в кулоарите на парламента той уточни, че решението е взето спонтанно и е в интерес на участниците в парламентарните избори, които не са парламентарно представени. По думите му формациите в парламента се възползвали от нещо като "безплатни медийни пакети" чрез депутатите си. 

Главчев изрично подчерта, че в периода, в който няма да има пленарни заседания - от днес до 9 ноември, колите на НС няма да се използват от законотворците, като те ще бъдат давани само за работа в комисиите. "За това ли да има заседания - за да може всеки ден БСП да прави демонстрации и да превръща НС в циркова арена. Миналата седмица развяваха байряци, утре някой може и да се обеси на балкона", скочи Цвета Караянчева от ГЕРБ.

Междувременно пък опозицията в лицето на БСП стартира подписка за свикване на заседания и в предизборния период.


Източник: Монитор

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха
Жегата през лятото може да докара много главоболия на младите род...
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
Военна техника тръгва по пътищата у нас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).