Депутатката, която бе изгонена от ИТН, след като се качи в джипа на Борисов: Това е една популистична идиотщина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:44 / 07.05.2021
1524
Росица Кирова от ГЕРБ взе отношение относно руската ваксина

Начинът, по който протече дебата за това дали България да преговаря за Sputnik V ми напомни някои неща от последната една година. Поведението на публични субекти, които могат да формират общественото мнение, които от март месец миналата година повтарят, че ковид няма, че е безобразие да бъдат ваксинирани българските граждани и това го правиха от телевизионния екран дълго време.

"Това бяха много български субекти, които имаха достъп до електронни медии. Не мисля, че е нужно да ги споменавам. Дълбоко ме потресе тази перфидна, популистична идиотщина, която се случва в тази зала, защото ние си говорим, че има нужда от някаква ваксина, но един голям процент от българските медии обясняваха, че ваксините, когато ни задължават да се имунизираме, нарушават правата ни като граждани", обясни тя. 

"Безсмилено и безумно си губихме времето през последния един месец. Сътворихме един закон, по чиито правила може да попаднем в една парламентарна и конституционна криза. Тогава кой ще понесе отговорност?", каза още Кирова.

Росица Кирова беше изгонена от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ". Това се случи, след като Кирова се вози в джипа на Борисов, а след това пи кафе с премиера, който инспектира ремонта на пътя Видин - Ботевград. Кирова беше областен кординатор на ИТН за Видин. След това Борисов я покани в ГЕРБ и стана техен депутат в 45-то народно събрание, което просъществува един месец.

Народното събрание отхвърли проекта за решение за възлагане на Министерски съвет осигуряването на достъп на българските граждани до руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V“, внесен от БСП. "За" гласуваха 83 депутати, "против" - 69, "въздържал се" - 56.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал ос...
Проучване: ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пред ПП-ДБ, ДПС се нарежда ...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...
Наш блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Ето как да проверите номера на избирателната си секция и мястото ...
Прокуратурата с първи коментар за обвинената във фалшификации Лен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).