Десетки милиони евро загуби отчитат хотелиерите у нас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
13:42 / 03.10.2015
984
Около 150 милиона евро загуби и 10% спад в броя на туристите по морето. Такива са първите резултати от летния сезон по данни на туристическия бранш. Най-драстично са намалели украинските и руските туристи, по-малко са и германците, почивали в нашите курорти.

Въпреки спешните мерки на хотелиери и туроператори, сметките показват, че това лято стотици хиляди туристи са похарчили парите си другаде, а не у нас. Около 200 000 по-малко руснаци са почивали в нашите морски курорти тази година.

Немските са с около 5% по-малко. Пътниците на летище "Бургас" са намалели повече от тези на варненската аерогара. На двете летища кацат около 3 милиона посетители. При спад от 10% това са 300 000 души.

Други причини за спада са проблеми с инфраструктурата, скъпите услуги по плажовете и неквалифицирания персонал.

За да избегне още по-голям отлив на почиващи, бизнесът заложи на промоции и оферти в последната минута. В противен случай загубите щяха да са още по-драстични, твърдят от бранша.

Хотелиерите и туроператорите прогнозират, че тенденцията за спад на туристи може да се повтори и догодина, но се надяват, че проблемите в Европа ще бъдат решени и руските и украинските туристи ще се завърнат у нас. За това обаче, освен хубаво време и топло море и туристическият бранш ще трябва да положи още усилия.

Източник: Нова тв

Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Излезе най-новата прогноза за вторник
Енергиен експерт: Очаквам 4-5% повишение на цената на електроенер...
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни покрай великден...
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Украйна с интерес към руското оборудване от АЕЦ "Белене", специал...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми си отиде за истината, така че ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).