Десислава Атанасова: ГЕРБ няма да подкрепят правителство на ПП

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:38 / 15.12.2022
484
ГЕРБ няма да подкрепят правителството, предложено от ПП, това каза Десислава Атанасова в кулоарите на НС, информира репортер на Агенция "Фокус".

"Господин Денков е бил заместник-министър в правителство на Борисов, служебен министър в правителство на Радев и министър в правителство на Петков. Т.е. можем да говорим за модела "Борисов-Радев-Петков". Освен това да припомня, че е бил заместник на Меглена Кунева. Това дали означава, че НДСВ се завръща или тройната коалиция?", попита Атанасова.

Припомням тези факти от биографията на г-н Денков, защото се твърди, че втори ешалон на ГЕРБ може да оглави правителство на ПП, казвам го с чувство  за хумор.  Имаше една безспорна кандидатура, гражданска, която имаше смелост да поеме цялата отговорност. Вчера парламентът изпусна шанса един професионален и амбициозен кабинет да изпълнява своята програма и приоритети", каза тя.

"Категорично кабинет на ПП няма да подкрепим, особено след всичко, което чухме вчера в парламентарната зала. Затова сега тази кандидатура е обречена. Никой не ни е поканил на разговори, а и никой не им е връчил мандат на ПП", каза още Атанасова.

По повод писмата, разпратени до партиите с покана за разговори между коалиционните съвети, Атанасова каза:  "Коалиционните съвети имат за задача да решават проблеми от съвсем различно естество - дневен ред, места в пленарна зала и други правила на НС. Това, че някой си е решил да прави коалиционен кръжок, в който отказахме да участваме, защото не е публичен, е друг въпрос. Ние искаме публични разговори".

"Поведението им е девиантно на моменти - не можеш да отречеш приоритетите на предходния предложен кабинет само преди ден, а след това да ги преповториш в свое писмо", добави тя.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (843):
06.06.2023 Кирил Петков: Връщаме силата на парламентарната република
06.06.2023 Мария Габриел: Доказахме, че с диалог и разум можем да постигнем резултати
06.06.2023 Напрежение пред сградата на парламента
05.06.2023 Проф. Ивайло Дичев за правителството: Намери се компромис, който позволява страната да тръгне напред
01.06.2023 Десислава Атанасова след боя в НС: Това управление на държава ли е?
30.05.2023 Георги Киряков: Последните събития ще мобилизират електората за радикална промяна
Още новини от Национални новини:
Годишните технически прегледи на колите поскъпват драстично!
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче
БСП регистрира евролистата, ето кой я повежда
Синоптик: Очаква ни динамично време
Наши ученици изобретиха хранилка за животни с изкуствен интелект
Велико Минков: Притеснявам се за сина си и другото дете, Габриела...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).