Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Детето, което майка му наричаше Буда, вече се казва Атанас и е настанено в приемно семейство
Автор: Екип Burgas24.bg 11:32 / 28.04.2023Коментари (1)2744
©
Галя Танева
Момченцето на 43-годишната Галя Танева от пловдивското село Иван Вазово, която го роди вкъщи и 3 години отказваше да го регистрира, за да получи ЕГН и акт за раждане, вече е настанено в приемно семейство. Това съобщи пред NOVA директорът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" в Плодив Петър Антонов.

Детето, което самата майка наричаше Буда, вече се казва Атанас Галин Танев. Името му е дадено служебно след решение на Пловдивския районен съд. Издадени са му и необходимите документи.

"Установихме, че детето е без родителски надзор, няма заявено писмено желание от близки роднини за отглеждането му. То е настанено в приемно семейство, като мярка за закрила. В добро състояние е, прегледано е от лекар при извеждането, комуникативен е. Успява да произнася по няколко думички и се надявам след време съвсем да бъде интегрирано в обществото", допълни Антонов. 

3-годишното момченце е второто дете на жената. Първородното й бебе издъхна в края на април 2016 г. при раждането в къщата й в Иван Вазово. Тогава стана ясно, че новороденото се е задушило. Майката бе настанена в психиатрично заведение за известно време, но като е освободена, спряла да си пие лекарствата и пак се влошила.

Сега по решение на Районния съд в Пловдив от преди три дни 43-годишната жена е настанена принудително в психиатрията в града под тепетата. Трябва да ѝ бъде изготвена съдебно-психиатрична експертиза, която да установи дали Галя Танева страда от психично заболяване, което не ѝ позволява да се грижи за детето си, или следва да бъде освободена. Документът ще бъде готов до две седмици.

От последващите действия и заключението на съда, което ще бъде след психическата експертиза на майката, ще се реши колко време момченцето ще остане в приемно семейство, уточни шефът на "Социално подпомагане" в Пловдив.

По думите му, детето е било в рискова среда по информация на трети лица, тъй като социалните не са имали достъп до него в последните 3 г. В къщата, в която живее Галя Танева в село Иван Вазово, няма ток и вода.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Дано се гледат интересите на детето. За едно дете няма нищо по- добро от това да бъде с майка си. Дано и тя се излекува и бъде с него.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: