Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Детските лагери по морето пред провал заради кризата в Украйна
Автор: Екип Burgas24.bg 09:15 / 02.04.2014Коментари (1)490
© Burgas24.bg
Конфликтът между Украйна и Русия е на път да провали международните детски лагери през лятото у нас, алармираха вчера хотелиери. Част от тях се върнаха преди 10 дни с празни ръце от туристическата борса в Русия.

Хотелиерите в Кранево са изпаднали в голям стрес и не знаят какво да правят, потвърди и кметът на селото Румен Николов. Кранево е най-голямата детска дестинация по Българското Черноморие. Миналото лято оттук минаха 15 000 руски говорещи туристи, 80 на сто от които са деца. От всички курортни села по нашето Черноморие Кранево отбеляза миналия сезон най-голям ръст на деца от Беларус.

"Засега поне няма отказ от участие на деца за трите големи фестивала, които предстоят в Кранево", каза още Николов. В Кранево се надяват с деца от Беларус и Молдова да компенсират липсата на русначета и украинчета.

"Въвеждането на визи за руснаците в Украйна създава сериозен проблем за туристическия бизнес в България", алармира и шефът на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите в Добрич Димитър Димитров.

"Това ще затрудни пътуващите с автобуси до България руски туристи, които вече ще трябва да плащат за визи не само за България, а и за Украйна. Това най-сериозно ще се отрази на групите руски деца, които пристигат у нас именно с автобусен транспорт. Само за една смяна в хотелската база в Кранево идват по 3 - 4 хиляди русначета", не скрива притесненията си Димитров. През миналата година беше отбелязан сериозен ръст на туристите от руския пазар в региона с около 30 на сто, припомни той. "Ситуацията наистина е сложна. Вероятно деца от Русия няма да дойдат, защото разбрах, че руският министър на образованието е дал бойна задача русначетата да почиват в Крим. От друга страна, идването на украинчета също се оказва проблем", коментира шефът на "Лагерно дело" в Добрич Любомир Сивков.

Първите групи с почиващи деца в СОК "Камчия" край Варна пристигат с полети от Москва на 2 юни. Първата от четирите летни смени ще бъде от близо 1600 московчанчета и още 200 техни ръководители, съобщиха от комплекса. От там обаче отхвърлят информацията за провалени детски лагери на русначета като манипулативна и невярна. Сега в комплекса на устието на река Камчия, собственост на правителството на Москва, почиват над 200 ветерани, като в друга смяна са планирани почивките и на 200 майки с децата им.

Годишно приемаме около 10 000 почиващи и техният брой ще се увеличава, уточниха от СОК "Камчия".

По 16 евро на ден оставя у нас всяко руско дете, настанено в стая с четири легла, съобщи Благой Рагин, шеф на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Това е изключително добър приход, като се отчете, че става дума за по-масови хотели, а не петзвездни места, уточни той.

Малчуганите са изключително желани от нашите туроператори и цели градчета разчитат на техните почивки у нас.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.04.2014 г.
0
 
 
Или хотелиерите ще се чудят сега на кой да си пробутат развалената храна. Дали пък не е за добро на децата, че няма да дойдат. Поне няма да си тръгнат натровени и с някоя салмонела.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: