Диетолог: Яжте месо възможно най-рядко

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:16 / 08.02.2023
857
Според диетолога Михаил Гинсбург задушеното с подправки месо е най-малко вредно за здравето ни.

"Месото е по-добре да се задушава, отколкото да се пържи. При пържене винаги се образуват повече ot така наречените канцерогенни съединения, които причиняват тумори", отбеляза експертът", предупреждава той.

Гинсбърг препоръчва да се добавят подправки като куркума, лютив червен пипер или черен пипер към задушените ястия, за да стане храната още по-здравословна.

"Ориенталските подправки са много добри за забавяне на процесите, свързани със стареенето на клетките и възрастовите промени. Някои от тях доказано ни предпазват от развитието на тумори", подчертава той.

"Като цяло трябва да се каже, че червеното месо е нездравословна храна. По-добре е да се замени с пилешко, а още по-добре с риба. Яжте месо възможно най-рядко", заключи специалистът.

 

Той също така посъветва да не ce добавя бял ориз, паста или картофи към месото като гарнитура. Те съдържат малко фибри, но много нишесте. Освен това не трябва да комбинира месото и с гъби, тъй като такава комбинация ще натовари стомаха.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територията на страната?
До вчера под домашен арест, днес Божков е устремен към парламента...
Росица Матева: Подготовката върви в срок, две партии са се отказа...
Нинова: ГЕРБ си остава нашият основен политически опонент
Божков вече няма да е под домашен арест, наложиха му парична гара...
МВР отчете сериозен спад на тежките ПТП по Великден


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).