ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Диетолог: Яжте месо възможно най-рядко | ||||||
| ||||||
"Месото е по-добре да се задушава, отколкото да се пържи. При пържене винаги се образуват повече ot така наречените канцерогенни съединения, които причиняват тумори", отбеляза експертът", предупреждава той. Гинсбърг препоръчва да се добавят подправки като куркума, лютив червен пипер или черен пипер към задушените ястия, за да стане храната още по-здравословна. "Ориенталските подправки са много добри за забавяне на процесите, свързани със стареенето на клетките и възрастовите промени. Някои от тях доказано ни предпазват от развитието на тумори", подчертава той. "Като цяло трябва да се каже, че червеното месо е нездравословна храна. По-добре е да се замени с пилешко, а още по-добре с риба. Яжте месо възможно най-рядко", заключи специалистът. Той също така посъветва да не ce добавя бял ориз, паста или картофи към месото като гарнитура. Те съдържат малко фибри, но много нишесте. Освен това не трябва да комбинира месото и с гъби, тъй като такава комбинация ще натовари стомаха. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Кметът на Бургас празнува
08:25 / 18.05.2024
Почина д-р Красен Генев
15:28 / 19.05.2024
Добри новини за туризма в Бургаско
11:18 / 17.05.2024
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за година
10:00 / 17.05.2024
Земетресение разлюля България
16:07 / 17.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета