ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Диетолог каза кои са храните, които увреждат мозъчните функции | ||||||
| ||||||
Лазуренко съветва да се изключат от диетата трансмазнините и преварените храни. Според нея, поради токсичните продукти, човек получава по-малко храна, тъй като те се "отлагат по стените на кръвоносните съдове", в резултат на което хранителните вещества не могат да си проправят път към отдалечени зони на организма. Вредни за мозъка са и захарта, сладкишите и хлябът от бяло брашно. Диетоложката обясни, че тези продукти задействат процеса на гликиране в организма, в резултат на което се получава "захаризиране на биомолекулите". "Продуктите на гликиране създават така наречените кръстосани връзки в нашето тяло в определени структури, които блокират преноса на хранителни вещества и нервни импулси и мозъкът буквално започва да умира“, каза тя. Гликацията е процес, при който има свързване на захар с протеин или мазнина в отсъствието на ензим, който да контролира тази реакция. Той нарушава функциите на молекулите в организма ни и уврежда колагена на кръвоносните съдове, като така ни прави по-предразположени към хормонални смущения, сърдечно-съдови, мозъчни и други заболявания. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Почина д-р Красен Генев
15:28 / 19.05.2024
Газов мегапроект застрашава Черно море
12:57 / 20.05.2024
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май
15:32 / 19.05.2024
Мисис Бургас организира благотворителна кампания
13:14 / 20.05.2024
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
09:15 / 20.05.2024
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
16:41 / 20.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета