Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дилърите на дрога вече са в училищата
Автор: Екип Burgas24.bg 14:55 / 07.06.2017Коментари (3)1367
©
"Дилърите не само обикалят около училищата, те вече са вътре в тях. Освен с употребата, ние трябва да се борим и с разпространението на дрогата на ниво училище. Най-големият фактор, който съдейства на това развитие на нещата, са парите. Много е лесно едно дете на 12-13 години да бъде прелъстено с възможност да изкара 15-20 лева и ако то не получава необходимите любов и разбирателство в семейството, без да се замисли ще тръгне по този път". Това каза заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова по време на национална среща по наркоманиите във Велико Търново.

Тя добави, че нивото на първата употреба на наркотични вещества у нас пада с всяка изминала година. Сред първенците сме в Европа по този показател. "Можем да посочим възраст от 10-12 години за посягане към наркотичните вещества", сподели Йорданова.

Тя уточни, че най-много се употребява синтетичната дрога, а след това канабисът. Превенцията на наркоманиите е сред правителствените приоритети. Необходимо е усилията на различните институции да се обединят и координират, подчерта Йорданова. Затова ще се направи необходимото Общинските съвети по наркотични вещества, които съществуват вече десет години, да не се превръщат в самотни воини. Техни партньори на първо място трябва да са училищата, където има обикновено педагогически съветници.

За увеличаване информираността на младежите ще се обучат и допълнителни експерти. Важна е и ролята на родителите в процеса на борба с наркоманиите.

"Защото проблемът не е личен, а обществен. За него не трябва да се мълчи. Той трябва да се идентифицира и да се търси причината за посягането на подрастващите към дрогата", каза зам.-министърът.

www.24chasa.bg









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.06.2017 г.
0
 
 
мвр и мо нищо не правят по въпроса. само констатират и до там.
-1
 
 
От много време насам е така. Продават се наркотици във всяко училище. Дори съм чувал от хора които нямат причина да ме лъжат, че и по селата се продават. Винаги съм можел да си купя дрога по време на час. И в интерес на истината всички сме пробвали. Само че някои така от едно пробване, не завършиха. Имаше и такива които не порастнаха за съжаление. Няма да се учудя ако вече и самите даскали бутат дрога на децата.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: