Димитър Бойчев откри изложба, посветена на отношенията между България и Китай

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:56 / 20.09.2019
1263
Изложбата "Съзерцание и диалог“, посветена на 70-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Китай, беше открита в Народното събрание. Експозицията представя 120 картини на 13 художници от България и Китай, създадени по време на едномесечно творческо пътуване с цел откриване, опознаване и отразяване на естеството на културите на двете страни. Организатори на събитието са Народното събрание, посолството на Китайската народна република в България и Общинското народно правителство на град Нинбо.

Председателят на парламентарната Група за приятелство България – Китай Димитър Бойчев изрази удовлетворението си от начина, по който Народното събрание отбелязва забележителната годишнина. Той припомни и представената по-рано през годината документална изложба за градацията на дипломатическите контакти между двете държави.

България е втората страна в света, признала нов Китай, подчерта посланикът на Китайската народна република Дун Сиодзюн и посочи, че години наред са налице отношения, основани на дълбоко приятелско сътрудничество. Благодарение  на инициативите "Един пояс, един път“ и "16+1“ търговско-икономическите отношения между България и Китай се развиват стабилно, сферите на партньорство се разширяват, а двустранният обмен е внушителен, завърши посланик Дун Сиодзюн.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).