Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Димитър Трайков, убил две момичета, бил много натъжен
Автор: Екип Burgas24.bg 14:18 / 07.02.2022Коментари (0)683
Българинът Димитър Трайков, който помля двете братовчедки в Италия, крие тъмно минало. 61-годишният мъж имал и преди вземане-даване със закона не само в Италия, но и в България. Това разкри в. "Кориера дела сера“.

Трайков е обвинен затова, че е карал пиян и е блъснал в задната част автомобила на двете братовчедки Сара и Джесика. Те загинали на място, а двете деца на Сара – на 2,5 и 5 месечно бебе, бяха закарани в болница с различни наранявания. Инцидентът станал на магистрала А 28.

Димитър Трайков е собственик заедно с брат си Младен на транспортната компания "Трайков транс", която се движи между североизточната част на Италия и България. 

В миналото вече е имал проблеми със закона за злоупотреба с алкохол, уточнява изданието, цитирайки прокурора на Порденоне Рафаеле Тито. "Заподозреният вече има три окончателни присъди зад гърба си.

Едната от които за шофиране в нетрезво състояние. Следователно в случай на осъждане той в никакъв случай няма да се възползва от условното отлагане на присъдата“, обясни обвинителят.

Адвокатът на Димитър - Лорис Падалино, пък обяви, че клиентът му страдал много и затова щял да запази мълчание засега. "Мога само да ви уверя, че моят клиент е много натъжен от случилото се“. 

Пред съда Трайков каза единствено: "Разсеях се само за момент да взема нещо от кабината на колата“.

Според прокурора обаче той е карал пиян, а още по-утежняващо вината му доказателство било, че е избягал и се е укривал няколко часа от полицията.

Заради това са загубени животите на 20-годишната студентка Джесика Фрагасо от Марено ди Пиаве и нейната братовчедка Сара Ризото – на 26 г., работила като здравен работник.

Двете бяха убити на път към дома им. Те прекарали целия неделен ден в Каорле с родителите на Сара. Ален Фрагасо - бащата на Джесика, карал успоредно с тях, като в колата била и жена му Барбара. Той изпреварил Сара и Джеси, но видял после зловещия удар.

Сега е назначен съдебен експерт, който трябва да уточни на колко километра от дома на Трайков е станала катастрофата, тъй като той твърдял, че е пил алкохол чак след като се е прибрал в дома си. Апартаментът му е в центъра на Порденоне.

Хипотезата, по която работят полицаите, е, че приятел може да го е закарал. Поради това са иззети мобилните му телефони. Ако се окаже, че някой съзнателно му е помогнал да избяга, този човек рискува да бъде съден за помагачество, смятат прокурорите.

Първи срещу пускането му от ареста скочи кметът на регион Венето Лука Зая.

"Въпроси, които също възникват от човешка гледна точка както сред членовете на семейството, така и по отношение на гражданството, е защо той е пуснат. Същата теза изрази в интервюто си и бащата на Джесика.

Тази трагедия, вече толкова ужасна, се преживява още по-лошо от факта, че в затвора не е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“. Моето мнение е, че трябваше да има по-голяма строгост към Трайков“, допълни кметът.



Още по темата: общо новини по темата: 2
20.06.2022 »
04.02.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: