Динко: Животът ми се преобърна, ставам друг човек

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
14:41 / 08.10.2022
21848
"Ако нямах пари, може би нямаше да съм жив. Това е тъжната истина. Ако на мое място беше един обикновен възрастен човек със 150 лв. пенсия например или млад човек с 500 лв. заплата, щяха да го отпишат още във Варна!"

Това заяви ексклузивно пред "България Днес" Динко Вълев, известен като Ловеца на мигранти. В началото на септември т.г. ямболският бизнесмен преживя зловещ инцидент край Девня. 35-годишният мъж пострада, след като 150-килограмова стрела на кран, опитващ се да репатрира обърната цистерна, се чупи и буквално пада върху него. Редица медии изписаха стотици думи за състоянието му. "България Днес" се свърза лично с него, за да сподели от първо лице подробности за здравето си.

"С Божията воля и с добрите доктори вече се чувствам добре. Изписаха ме от болницата и съм си в офиса, за да работя. Много хора ме подкрепиха, но и много завист се изля върху мен. Тези, които нямат, винаги остават нещастни и злобни. След инцидента животът ми се преобърна. Ставам друг човек. Ще бъда много по-внимателен и много по-добър", категоричен е ямболията.

Вълев е повикан по спешност в Девня, за да помогне с тежката си механизирана техника, но сам едва не губи живота си. След инцидента той е откаран на момента във варненската болница "Света Анна". Там лекарите установяват, че Динко е със счупени прешлени, таз, ръка и множество други наранявания. Заради тежкото му състояние нито един от лекарите не се ангажира, че може да помогне на пострадалия. Препоръчват му да потърси помощ в София.

Така Динко плаща на хеликоптер, за да го транспортира до "Пирогов" в столицата, където е поверен в ръцете на изключителен професионалист - проф. д-р Диян Енчев, началник на Четвърта травматологична клиника към болницата за спешно лечение. В началото съществува голяма опасност той да остане инвалид до живот. След няколко операции Динко отново е на крака и продължава да се занимава с всекидневните си задачи.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал ос...
Проучване: ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пред ПП-ДБ, ДПС се нарежда ...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...
Наш блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Ето как да проверите номера на избирателната си секция и мястото ...
Прокуратурата с първи коментар за обвинената във фалшификации Лен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).