Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Директорът на ГДБОП: Има още по-пикантни разговори от офисите на ТАД Груп
Автор: Екип Burgas24.bg 09:01 / 02.08.2019Коментари (12)3058
©
В крайна сметка и разследващите трябва да покажат до някаква степен истината, която ще стане ясна в съда. Тези обвиняеми лица обикаляха студиата и обясняваха, че нямат нищо общо с тази атака срещу НАП. А какво се получава сега? Това коментира пред bTV главен комисар Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП, по повод разпространените вчера снимки на Иван Тодоров и Кристиян Бойков.

"Изнесеното е резултат от дългогодишната работа и неспане на служителите от ГДБОП и събирането на тези доказателства. Нека да види обществеността какви хора ходят по студиата“, каза Спиридонов. "Разследващите казват, че това са хората, осъществили атаката срещу НАП. Много са доказателствата“, посочи той.   Шефът на ГДБОП припомни, че Кристиян Бойков прати писмо на руски до медиите след хакерската атака на НАП. "От камерите е ясно как той превежда определени думи и ги монтира в този сайт за анонимни есемеси. То е фиксирано, това е неговият компютър“, заяви той.

"Явно може да правиш престъпление пред камери и записване на звукови камери“, добави той. По думите му, на този компютър са базите данни, които не са публикувани в публичното пространство. Освен това пак на този компютър са правени манипулациите в езика за програмиране. Спиридонов категорично отрече Кристиян Бойков да е обучавал служители на ГДБОП.

"Напротив, бивш служител на ГДБОП го е обучавал. Но явно е пропуснал часовете по етично хакерство“. "Моите служители ежедневно посещават курсове по целия свят“, каза началникът на ГДБОП. По думите му, подходът на "ТАД Груп“ е да ударят фирма и после да им предлагат да им оправят системите. Много са фирмите, пострадали от това изнудване. На въпроса как служителите на ГДБОП са проникнали в компютъра на Кристиян Бойков, той отговори шеговито – "с хитрост и лукавост“.

"Това са хора, които показват как можеш да станеш жертва на охранителната система. Колегите установиха паролите чрез камерите за наблюдение“, посочи той.  

"Според мен подходът на прокуратурата от вчера е подход, който ще даде яснота за действията на тези лица, а не да формират обществено мнение по погрешен начин“, смята Спиридонов. "Стана ясно, че Кристиян Бойков няма как да осъществи тази атака сам. Трябва да има сериозна подкрепа. От разпитите на негови колеги стана ясно, които са му били подкрепа“, заяви той. Георги Янков също имал отношение към атаката. На въпроса кой стои зад хакерската атака главният комисар заяви: "Според мен заданието е отвън и този човек ще стане ясен рано или късно. За разследващите имаме информация кой е този човек“.   "Някои хора мислеха, че са набутали прокуратурата и ГДБОП в ъгъла. Според мен са ги  хванали за… за шлифера. Това се случи“, каза той.

По отношение на записите от офисите на ТАД Груп Спиридонов посочи: "Има още по-пикантни разговори. Обидни квалификации включително и за журналисти от bTV“. Кристиян Бойков и компания не били доволни как случаят бил отразен в медията.



Още по темата: общо новини по темата: 79
26.02.2024 »
06.03.2023 »
14.01.2021 »
09.09.2020 »
01.09.2020 »
03.07.2020 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
.... заданието е отвън .... :) най накрая ще стигнем до извода че трябва да бутнем алоша :)
на 02.08.2019 г.
-3
 
 
"Това са хора, които показват как можеш да станеш жертва на охранителната система. Колегите установиха паролите чрез камерите за наблюдение", посочи той." Е*аси "хакерите" от ТАД груп. Сложили си камери да си се записват какво си говорят хьахаьхахахаььах не мога :Д
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: