Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Директорът на училището на пияната учителка: Опасявам се да не се стигне до фатален край
Автор: Екип Burgas24.bg 17:18 / 18.02.2020Коментари (3)1251
Тежко заболяване и нещастна любов сринали емоционално и психически учителката от Хисаря Тонка Драгиева, казват нейни близки. Миналата сряда сутринта тя бе заловена от полицията да шофира пияна на път за работното ѝ място. Два дни по-късно - навръх Свети Валентин, 44-годишната преподавателка по физическо получи условна присъда от Пловдивския районен съд и после заповед за дисциплинарно уволнение от директора на основно училище “Св. Климент Охридски".

“През последната година Тонка се лекуваше от тежка болест на стомаха. Два пъти лежа за дълго в болница. Покрай заболяването отслабна с 25 килограма – направо се стопи", допълниха нейни приятели. Жената е разведена от дълго време и преди 3 месеца завъртяла романтична връзка. Тя обаче приключила и от няколко седмици насам Тонка ходела като призрак.

Вечерта преди инцидента била на почерпка със свои колеги. Изпила няколко чаши вино. Прибрала се в 4 ч призори и легнала да поспи два часа. На сутринта се качила на личния си опел и потеглила към училището. Пред входа я спрели полицаи за проверка. Дрегерът отчел 1,85 промила алкохол, а Драгиева отказала да даде кръвна проба. За капак се оказало, че шофьорската ѝ книжка е изтекла през юни 2019 г.

Драгиева изкарала в ареста 24 часа и като я пуснали, веднага отишла на работа. Оказва се, че органите на МВР попаднали на нея случайно. По същото време провеждали акция срещу наркопласьори в училището.

“Бях предупреден от полицията, че ще има спецакция за наркотици и алкохол край училищата в Хисаря. Аз, разбира се, не казах на никого. И през ум не ми е минало, че ще хванат колега в нетрезво състояние", обясни директорът на ОУ “Св. Климент Охридски" Иван Чавов.

На следващия ден учителката отново отишла на работа, а на по̀ следващия в недобър вид се яви със служебния си защитник пред съда. Драгиева изглеждаше сломена и примирена със съдбата си. Заяви, че няма да обжалва присъдата. Преди заседанието тя се споразумя с прокуратурата за условна присъда от 1 г. с тригодишен изпитателен срок, отнемане на книжката за една година и 200 лв. глоба. Сделката беше одобрена от съдията и влезе в сила.

Излизам от професията и ще стана кинезитерапевт, отрони тя след заседанието. Повтори, че съжалява за случилото се, но е разочарована, че никой не я подкрепил. Разследващите посочиха, че жената досега не е имала нарушения като шофьор. Признала вината си и казала, че много съжалява. Директорът Чавов е потресен от случая. Казва, че законът го задължава ултимативно да я уволни дисциплинарно и няма друг избор. Тонка Драгиева преподава на V, VI и VII клас вече 8 години. “Никога досега не е имало оплаквания от нейната работа. Не сме имали спорове или изисквания от моя страна, които тя да не е изпълнила", казва директорът Чавов.

Освен учител тя била и възпитател и помагала на децата за уроците им по български език и математика. “Справяше се и с тази длъжност. Не съм я виждал никога да пие алкохол или да е в нетрезво състояние.

Идвала е редовно на работа", допълва директорът. Учениците също били силно учудени от новината за ареста на тяхната учителка и били посетени от психолог. “Децата са свикнали с нея. Физкултурата стана един от най-желаните предмети в нашето училище. Тонка е добродушен човек и се разбира с всички деца. Всички я слушат и я уважават", подчертава Иван Чавов. По думите му децата са приели болезнено ситуацията, но разбирали, че всеки носи отговорност за постъпките си и в случая няма какво друго да се направи.

В деня, в който Тонка Драгиева бе осъдена и уволнена, нейните възпитанички от девическия отбор на училището по волейбол спечелиха златните медали на общинското първенство на Хисаря.

“Тя бе треньор на отборите по волейбол при момичетата и момчетата. Благодарение на нейните усилия сме общински първенци в последните 5 г. в шампионатите до 14-година възраст. Дори побеждаваме голямото училище в Хисаря СУ “Христо Смирненски". Директорът се надява след уволнението Драгиева да си намери работа по втората си специалност в курортния град.

“Тя има диплома за кинезитерапевт, а няколко от хотелите в Хисаря търсят такива специалисти", смята той. Чавов е силно притеснен, че присъдата и уволнението могат да ѝ повлияят много зле и тя да се затвори в себе си и да се срине напълно. “Опасявам се да не се стигне до фатален край", промълви Чавов, цитиран от "24 часа".




Още по темата: общо новини по темата: 1
14.02.2020 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: