Днес е първият от поредицата протести на производители на плодове и зеленчуци

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
10:00 / 13.03.2022
708
Производители на плодове и зеленчуци започват поредица от протестни действия срещу политиката на подпомагане в земеделието, която според тях ще доведе до  унищожаване на българското производство.

Първият от серията протести е планиран за днес на "Дунав мост".

Размерът на подпомагане по схемата за обвързана подкрепа разгневи производителите на плодове и зеленчуци, защото се оказа, че плащанията, освен закъснели, са и с 1/4 по-ниски спрямо миналата година. Градинарите са недоволни и от това, че средствата се разпределят неравномерно между различните сектори, като разпределението на обвързаната подкрепа е 66:34 в полза на животновъдството, а при Covid мерките - 60 на 40% отново в полза на животновъдите, пише БНР.

Според градинарите себестойността на плодовете и зеленчуците у нас се е увеличала с 50% спрямо миналата година и при липса на адекватно подпомагане те работят на загуба, което пък ще доведе до недостиг на плодове и зеленчуци.

В отворено писмо производителите поискаха лична среща с премиера и предупредиха, че ако не ги чуят, са готови да блокират възлови пътни артерии. Първият протест е днес на "Дунав мост".

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха за лихвите по депозитите
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Димитър Главчев се отказва от 9 100 лв. заплата като външен минис...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).