До 30 април със задължителен PSR тест за влизане у нас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:36 / 18.02.2021
880
На теририторията на Република България до 30 април 2021 г., ще бъде разрешено влизането на всички лица, които представят документ показващ отрицателен резултат на PCR тест за Covid-19, направен до 72 часа преди пристигането в страната. Това съобщиха от МВР.



Документът трябва да съдържа имената на лицето, съгласно документа за самоличност, с който пътува, данни за лабораторията, извършила изследването (наименование, адрес или други данни за контакт), дата, на която е извършено изследването, изписани на латиница метод (PCR) и отрицателен резултат (Negative).

Изключение от изискването се допуска по отношение на водачите на автобуси, извършващи международен превоз на пътници; водачите на товарни автомобили, които извършват или приключват международен превоз на товари и стоки при влизане на територията на Република България; членовете на екипажите на плавателни съдове; членовете на екипажа на въздухоплавателно средство, което извършва полети от и до летища за обществено ползване на територията на Република България и лицата, ангажирани с техническо обслужване на въздухоплавателни средства; пограничните работници и лицата, които преминават транзитно през територията на Република България.

Изключение ще се допуска и за ученици и студенти, които живеят в Република Гърция, Република Турция, Република Сърбия, Република Северна Македония и Румъния и пътуват всекидневно или най-малко веднъж седмично до Република България с цел обучение, както и ученици и студенти, които живеят в Република България и пътуват всекидневно или най-малко веднъж седмично до посочените 5 съседни страни с цел обучение.

Пунктовете, през които ще се осъществява влизането на гражданите, с задължително представяне на PCR тест, ще бъдат: ГКПП "Аерогара Бургас“; ГКПП "Аерогара Варна“; ГКПП "Аерогара Пловдив“; ГКПП "Аерогара София“ (Терминал 1 и Терминал 2); ГКПП "Пристанище Бургас“; ГКПП "Пристанище Варна“; ГКПП "Видин“; ГКПП "Оряхово“; ГКПП "Сомовит-Никопол“; ГКПП "Русе“; ГКПП "Дуранкулак“; ГКПП "Връшка чука“; ГКПП "Калотина“; ГКПП "Гюешево“; ГКПП "Кулата; ГКПП "Илинден“; ГКПП "Маказа“; ГКПП "Капитан Петко войвода“; ГКПП "Капитан Андреево“; ГКПП "Лесово“; ГКПП "Малко Търново“.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членовете на техните семейства, които не представят документ, показващ отрицателен резултат от направен до 72 часа преди влизането в страната PCR тест за Covid-19, се поставят под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава.

Директорът на съответната РЗИ може да отмени издаденото предписание за поставяне под карантина при представяне на документ, показващ отрицателен резултат на PCR тест за наличие на Covid-19, проведен до 24 часа от влизането в страната.


Виж коментарите (0)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки
КЕВР очаква понижение с около 5% на природния газ
Увеличиха заплатите на тези служители
Напрежение сред фармацевти, заради софтуерен проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).