Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
До дни влиза забрана за коли в участъка от Втора буна до Рибарския плаж
Автор: Пламена Николова 09:28 / 05.07.2022Коментари (25)592
До дни се очаква областният управител на Варна да издаде заповед, с която да забрани движението на автобили по част от Крабрежната алея във Варна, научи Varna24.bg от споделен коментар на Благомир Коцев във фейсбук. Ето какво гласи той: 

"Скъпи варненци,

От миналата седмица основна тема за мнозина жители и гости на града е въпросът дали движението на автомобили по крайбрежната алея ще продължи, или най-после ще бъде спряно. Всъщност казусът е актуален вече няколко десетилетия. Затова ще ви запозная какво е решението ми по въпроса:

Още тази седмица възнамерявам да издам заповед за забрана на движението на моторни превозни средства в участъка от Втора буна до Рибарския плаж. Но преди това има една формалност - заповедта трябва да е съпроводена с проект за нова регулация на движението. Изработката на документа е възложена още в петък и до дни се очаква той да бъде готов. Защо през изминалите десетилетия няма дори чернова на такъв план за нова регулация в участъка, оставам на всеки от вас сам да прецени.

Едно е сигурно: ще върнем повече от километър крайбрежна алея на хората! С тази заповед ще се прекрати един абсурд, в който пешеходците са поставени в незавидното положение да ходят между автомобилите. Алогизъм, при който първа линия е превърната в паркинг. Престъпна незаинтересованост, която поставя на карта човешкото здраве и подкопава туристическия, търговския и балнео-рекреационния потенциал на зоната. Считам, че промяната е в интерес и на хората, и на бизнеса.

Сигурен съм, че заведенията в този участък всъщност ще спечелят от човекопотока след възстановения морски пейзаж, лишен от автомобили. Убеден съм още, че съвсем скоро собствениците и наемателите на обекти ще усетят позитивните ефекти и самите те ще станат радетели на новата организация. Важно е алеята, както и самият плаж да бъдат достъпни и за хората с увреждания. Така че това също е въпрос, който следва да бъде решен.

Крайморската алея е държавна собственост. Това я превръща в отговорност на областния управител. Откакто встъпих в длъжността управител на Варненска област, бях решен, че няма да си затварям очите за нерешени и болезнени обществени теми, а когато започнах да получавам съвети, че е по-добре да подминавам някои неща, както са правили други мои предшественици, знаех, че съм на прав път в действията си. Затова през изминалата седмица свиках Областната комисия за безопасност на движението в Област Варна. Всички участници гласуваха единодушно предложенията от КАТ, а именно: затваряне на движението за автомобили от Втора буна (от кръговото) до Рибарския плаж; разрешаване ползването на съществуващите частни паркинги при добрата воля на собствениците; въвеждането на мерки за достъпа, паркирането и регулацията на движението в района, както и някои други промени в полза на гражданите и гостите на града.

В Областната комисия за безопасност на движението членуват представители на КАТ, МВР, Общинска полиция, Държавната агенцията за безопасност на движението по пътищата и други институции. Оказва се, че през годините всички те са излизали с предписания движението по Алея първа да бъде спряно, а в някои части – регулирано. По неясни причини, обаче, тези предложения не са били входирани на заседание на Областната комисия, която следва да решава подобни регулации.

Безспорен факт е, че се е натрупало огромно обществено негодувание към хаоса по крайбрежната алея. Време е очакванията на хората да се реализират, а държавата и областната управа този път действително имат воля за това. Най-накрая нормалното се случва. Проблемът бе разгледан и ресорният орган излезе с решение. Не е изненада, че то съвпада с желанието на гражданите. Благодаря на експертите, които дадоха становището си свободно и безпристрастно. Благодаря и за всички сигнали и граждански инициативи. Убеден съм, че ще имаме красива и модерна крайбрежна алея, за което имаме пълната подкрепа от правителството. Промяната, която искаме, зависи от нас! Вярвам, че това ще е само една от добрите промени за град Варна и че ще ни подкрепите да направим още много такива в бъдеще", гласи коментарът на Благомир Коцев, управител на Варненска област.



Още по темата: общо новини по темата: 16
20.07.2022 »
15.07.2022 »
12.07.2022 »
12.07.2022 »
11.07.2022 »
11.07.2022 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.07.2022 г.
0
 
 
Ей ся, как ши минеш със 100 годишният "баварец" закупен нов внос от някоя автоморга в чужбина по буната. Дет се вика разходка на чист въздух. Нищо, че после 1 седмица трябва да гладува, та да избие бензина, че музейният експонат харчи яко.
Aнонимен
на 06.07.2022 г.
0
 
 
И сега как ще си покажат колити на кифлити на Рачонгиту вай вай :)
Aнонимен
на 06.07.2022 г.
0
 
 
Пешеходците да се разхождат и с какво ще отидат до там ,с магарешките каручки
Aнонимен
на 06.07.2022 г.
0
 
 
Добро решение! Като сте почнали с Добрините, погледнете Буните в какво състояние са, помислете и за тях как да се ремонтират защото се разпадат.
Aнонимен
на 06.07.2022 г.
0
 
 
Как заблуждават варненци, щели да им върнат плажната алея. Цялото упражнение е,че хората почнаха да паркират на плажа и да се качват в морската на разходка, защото заради скапаната синя зона 7 дни в седмицата с макс престой от 3ч да се разхождаш ли, да бягаш за колата си да не ти я заскобят. И естествено едва ли не те били СПАСИТЕЛИ на нас варненци, че ни затварят точно от там плажната алея за без коли,което се дискотира от 15г този въпрос и изведнъж със синята зона, решиха да ни спасяват, смях, трябва варненци да са мега глупави овце,че да се хванем на тези лъжи от управниците на града ни.
Aнонимен
на 06.07.2022 г.
-1
 
 
Пътят е направен за коли не за пешеходци. Има съществуваща пешеходна зона до въпросния участък!!! Много е интересно защо бившото рапонги не влиза в забраната ?!? Всички знаем защо!!!
Aнонимен
на 06.07.2022 г.
+1
 
 
Време е да спрем колите по цялата морска алея и морска градина. Трябва и отчуждаване на всички имоти в Приморски Парк /Салтанат/,но те все на политици ,мутри и областни управители! Как да стане !?
Aнонимен
на 05.07.2022 г.
+1
 
 
пътят не е път, защото е път от много години, пътят е път и в морската е бил път за каруци и коли, сега е пешеходна зона, времената се менят, все повече ще се ограниват колите. Нека разрешат само електрически коли в центъра и алеята, екологията е важна
Aнонимен
на 05.07.2022 г.
-1
 
 
...няма да я бъде тая работа, пътя си е път от много време... ако някой го е грижа, нека затворят от басейна до трета буна за автомобили, цялата година, но не би...
Aнонимен
на 05.07.2022 г.
0
 
 
Ако това стане ще е супер. От кирил йорданово време всички обещават, но никой не го прави. Ако този го направи и то за постоянно а не за седмица, наистина ще го призная. А и не само аз а всички нормални варненци.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: