Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Добрата новина: Наградиха петокласник на церемонията "Полицай на годината“ за детективски способности
Автор: Екип Burgas24.bg 16:51 / 13.12.2018Коментари (0)1350
©
Петокласникът Златомир Захариев от Велики Преслав получи специална награда за принос към работата на полицията в изданието "Полицай на годината“.

На тържествена церемония в София петокласникът получи приз за проявена съобразителност, наблюдателност и детективски способности, помогнали му за разкриване на кражба на велосипед. Наградата му беше връчена от зам. -главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев.

В края на месец юни в полицейското управление във Велики Преслав родителите на момиче от града съобщили, че е откраднато колелото на дъщеря им. Детският велосипед бил паркиран пред  входа на жилището им.  По случая започнала проверка, образувано било и досъдебно производство. В средата на миналата седмица колелото било намерено и върнато на собственичката му благодарение на 10-годишния Златомир Захариев. Злати, както му викат на галено, познал велосипеда по характерната червена рамка. Карал колело с негови приятели в града, когато забелязал момиче да кара познат велосипед. Последвал момичето, за да види къде живее. Познах колелото, защото беше на моя приятелка, с която карахме често. Откраднаха й го през лятото. Когато видях едно момиче да кара колело със същата червена рамка.  Веднага реших да я последвам, обяснява момчето. Злати помолил неговите приятели, с които карали колелета да отидат с него. Докато следвали момичето претърпял технически проблем - счупил ос, но продължил пеш. Видял къде отива момичето и след това съобщил в полицията адреса, на който видял  колелото на неговата приятелка. Униформените веднага извършили проверка. Изяснили, че колелото било закупено от мъж в града на символична сума. При разплитането на случая станало ясно, че е сменило няколко собственика за два месеца.  Скоро било намерено счупено и захвърлено под един мост в града. Мъжът, който го намерил го продал за пет лева на родителите на момичето, в което било намерено. Те му сменили седалката и ремонтирали счупените части.

Злати е син на полицай, учи в СУ“ Панайот Волов“ в Шумен. Баща му бил в чужбина, когато се обадили негови колеги, за да му кажат, че разпитват сина му в полицейското управление. Първоначално се притеснил, но когато разбрал, че синът му е помогнал и издирил изчезналото колело се зарадвал. Баща ми като разбра ме поздрави, и ме разпитва как и къде съм го намерил, обяснява Злати. Много съм доволен, че успях да помогна, и че върнаха колелото на моята приятелка, допълва петокласникът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: