Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Добрички наркодилър поиска на свобода, оставиха го зад решетките
Автор: Екип Burgas24.bg 16:34 / 20.11.2018Коментари (0)2006
© Burgas24.bg
Състав на Апелативен съд – Варна потвърди като правилно и законосъобразно определение на Окръжен съд – Добрич от 7 ноември тази година, с което е било отказано изменение в по-лека на вече взетата мярка за неотклонение спрямо Андреан Г., разследван за притежание на марихуана и амфетамини, предназначени за продажба.

Пресслужбата на апелативната инстанция припомня, че Андреан е в ареста от 25 септември тази година, след като е бил привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Първо РУ на МВР в Добрич затова, че държал, за да разпространява 84,2 грама марихуана и 38,4 грама амфетамини.

В жалбата пред Варненския апелативен съд защитата на младия мъж се позова на влошеното му здраве, поиска нова СМЕ и посочи, че изготвената миналата седмица такава била непълна, необективна и некомпетентна. Обвиняемият от години страдал от заболяване, констатирано още при първоначалното му задържане. Адвокатът му настоя медицинското заключение да бъде изготвено от специалист, който познава и лекува такъв род заболявания.

Въззивната апелативна инстанция днес сподели аргументите на Добричкия окръжен съд за продължаване на постоянния арест на Андреан. Както при първоначалното му задържане под стража, така и днес не се спори за наличието на обосновано подозрение, че младежът, който още не е навършил 20 години е съпричастен към престъпното деяние. И за този съд е видно, че притежанието на забранени от закона вещества, предназначени за продажба не е инцидентна проява за Андреан. Само няколко месеца след изтърпяването на наказание за идентично престъпление, той отново е разследван затова, че държи марихуана и амфетамини с цел разпространение. Този факт води съда до извода, че съвсем реална е опасността ако е с по-лека мярка за неотклонение, младежът да се укрие от наказателно преследване или да извърши престъпление.

Апелативният съд отказа изготвянето на нова СМЕ и посочи, че всички въпроси, свързани със здравето на обвиняемия са получили отговор в такава, изготвена преди броени дни. Експертите са достигнали до извода, че състоянието на младежа, въпреки констатираното заболяване му позволява да пребивава в условията на ареста, където се лекува.

След като не намери основание за изменение за изменение на мярката за процесуална принуда, Апелативният съд във Варна потвърди постоянния арест на Андреан Г., разследван за притежание на марихуана и амфетамини, предназначени за продажба. Това определение не подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: