Добричкият съд увеличи наложената глоба на управителя на "Евроманган" на 5000 лева

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:55 / 13.11.2018
1766
Уважен е протестът на Районната прокуратура в Добрич срещу решението на Добричкия районен съд. С него управителят и представляващ "Евроманган“ ЕАД британски гражданин Уелинг Е. е бил признат за виновен, че в 30-дневен срок от спиране на плащанията към различни доставчици не е открил производство  по несъстоятелност – престъпление по член 227б, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК. 

С решението на съда британският гражданин е бил освободен от наказателна отговорност по член 78а от НК и му било наложено административно наказание глоба в размер на 1000 лева.  С доводи за явна несправедливост на наложеното наказание  и искане за завишаване на санкцията спрямо Уелингс Е. Районната прокуратура в Добрич внесла протест в Добричкия окръжен съд. 

С решение от 6 ноември тази година втората съдебна инстанция е изменила решението на Добричкия районен съд, като е увеличила размера на глобата на управителя на "Евроманган“ на 5000 лева. 

Дружеството, което е концесионер на мангановата мина в село Оброчище, е спряло плащанията към  четири частни дружества. Задълженията само към Министерството на енергетиката към 31 декември 2016 г. са възлизали на близо 170 000 лева, а размерът на публичните задължения на "Евроманган“ ЕАД са били 1, 672 млн. лева. 

Решението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).