Добро дело: Сираче спаси тролейбусен шофьор, припаднал на волана

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
13:31 / 18.01.2016
982
Възпитаничката на Спортното училище "Тодор Каблешков" в Стара Загора Мария Звездева е спасила шофьор на тролейбус и днес в 13.00 часа ще бъде наградена на церемония в училището, съобщиха пред БТА от учебното заведение.

Петнадесетгодишното момиче е пътувало в тролейбус 36, когато шофьорът припада на волана. Мария за секунди е успяла да спре превозното средство и да направи изкуствено дишане на шофьора. Така е спасила и гражданите, които са пътували в тролейбуса от по-тежък инцидент. Случката е станала в петък, по обяд, когато момичето се е прибирало от училището в социалния дом.

Мария Звездева живее от 9 години в Дом "Мария Терезия" в Стара Загора, разказа директорът на дома Латинка Петрова. Момичето учи плуване по свое желание и мечтае да стане преподавател по физическо възпитание. Познава правилата за бърза помощ от училището, допълни Латинка Петрова.

Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха
Жегата през лятото може да докара много главоболия на младите род...
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
Военна техника тръгва по пътищата у нас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).