Доц. Кунчев: Растат количествата на доставени ваксини "Пфайзер" и "Модерна"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:32 / 26.03.2021
1617
До момента няма случай на тежко разболели се хора след имунизация. Това каза пред "БНТ", главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Въпреки натиска от третата вълна на епидемията няма причини да се отлага деня на изборите каза още доц. Кунчев.

"Случаят в старческия дом в Добричко е много показателен. Там заразата беше вкарана от персонал, който отказа да се пенсионира. Хора, които бяха имунизирани, станаха положителни, част от тях развиха някакви симптоми, не много тежки, бяха приети 6 души и никой от тях не се наложи имунизиран да остане на болнично лечение. Всички останаха по-скоро за наблюдение, останаха хора, които нямаха имунизирация, те са отказали, нямаме до момента случай на имунизиран с тежко прекарване, камо ли пък починал", заяви доц. Кунчев.

Главният здравен държавен инспектор каза, че всички ваксини, които пристигнат в България, се употребява в рамките на 3-4 дни.

"Вече направихме смазана организацията, че след кацането на самолета или след пристигането на тир-а, в рамките дори на полунощ, 1:00 - 2:00 часа колите на РЗИ-тата са тука и на следващия ден идват да работят с тях.

Главният държавен здравен инспектор подчерта, че постепенно започват да растат количествата на пристигащите ваксини на "Пфайзер" и "Модерна", както и на "Астра Зенека".

"Ако има достатъчно доставки, още в началото на следващия месец ние ще достигнем половин милион ваксинирани", каза още доц. Кунчев.

По думите му хората не трябва да се страхуват да се ваксинират, "след като вече имаме мнението на експертите и на регулаторния орган, и на националния".

Виж коментарите (1)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).