Доган платил около 1,4 млн. лв., за да придобие 70% от ТЕЦ Варна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (10)
10:38 / 20.06.2019
1193
"Ахмед Доган е платил около 1,4 млн. лв., за да придобие 70% от ТЕЦ Варна. Това каза в "Тази сутрин" по bTV изпълнителният директор на ТЕЦ-а Данаил Папазов. По думите му международни и български одитори са определили стойността, на която Доган е придобил ТЕЦ-а. По договор ние придобихме дружеството от ЧЕЗ за 48 500 000 евро. От тях 28 000 000 са банков кредит, а останалите пари са средства, които ЧЕЗ дължеше на ТЕЦ Варна и ние влязохме в техния дълг. Кредитът продължава да се връща и към този момент, поясни Данаил Папазов.

Той допълни, че цената за Ахмед Доган е по-ниска, тъй като дружеството имало кредити и задължения. Преговарях с доста хора, които имаха интерес за решаването на въпросите на ТЕЦ Варна. Година след това стигнахме до Ахмед Доган. Той беше единственият човек, който не искаше да участват нито в офшорки, нито в други съмнителни компании. Той застана с името си, каза още изпълнителният директор на ТЕЦ-а.ТЕЦ Варна, в чийто актив влиза и пристанище, беше изведена от експлоатация през 2017 г. След това бе продадена от ЧЕЗ на семейната фирма на Папазов. Миналата година 70% от дружеството придоби Ахмед Доган.

През цялото време сме работили само с български банки. Всичко е платено по банков път. Ние сме фирма за пример в България, каза още Папазов. Относно появилата се информация, че ТЕЦ-ът е опасен за националната сигурност, Папазов заяви, че това са пълни глупости. Два от блоковете били в отлично състояние, а третият работи според всички норми.

Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).