Догодина започва строежът на четирилентовия път между Слънчев бряг и Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:02 / 19.05.2014
2225
Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков инспектираха ремонтирания път между селата Желю Войвода и Завой в община Сливен. Трасето е напълно обновено с 1,6 млн.лв., тъй като е важна връзка между Ямбол и Сливен. Продължението на пътя до Ямбол също е ремонтирано със средства от Публичната инвестиционна програма на правителството. Отсечката е връзка и между два първокласни пътя - І-6 - пътя за Бургас и І-7 - Ямбол - Петолъчката и не на последно място обслужва големи села в област Сливен. Министърът бе посрещнат с много настроение от местните жители, които подчертаха, че шосето не е ремонтирано от десетилетия.

Пред журналисти министър Терзиева коментира, че държавата продължава строителството на големите пътни проекти, но за разлика от последните четири години вече се работи и за подобряване състоянието на малките пътища.

"За последните шест месеца съм постоянно на посещения в регионите. В Северна България, няколко пъти, вече имах възможността да кажа, доста ясно с факти и примери, че ние никога не сме спирали да работим по АМ "Хемус", подчерта Терзиева. Тя обясни, че вече е представено трасето на магистралата пред обществеността в Плевен, а преди това на Консултативния съвет към МРР.

"Целта ни е догодина по това време да имаме окончателен проект на магистралата от Ябланица до Велико Търново и да започнем поетапно строителството", посочи регионалния министър.

Терзиева бе категорична, че без готови проекти, без проведени отчуждителни процедури, без оценка на въздействието върху околната среда няма как да започне строителство на магистралата.

"Всеки, който твърди, че днес може да е започнал да строи абсолютно лъже. Ако някои днес искаше да строи магистралата, да я беше проектирал досега, не е имало пречка", заяви Терзиева.

Министърът съобщи още, че се работи по подготовката на изграждането на четирилентов път между Слънчев бряг и Бургас, като финансирането е заложено по проект "Транзитни пътища VІ".

"Аз обясних в Бургас какво предвиждаме, проектиране и догодина ще започнем да го строим", беше категорична Терзиева.


Виж коментарите (0)

Още по темата (104):
29.03.2024 Багерите се връщат на АМ "Хемус"
25.10.2023 Борисов с важен коментар за строителството на АМ "Хемус"
24.08.2023 Девет са обвинените за присвоените милиони от АМ "Хемус"
20.07.2023 Гроздан Караджов показа нови документи по казуса АМ "Хемус"
12.03.2023 Шефът на АПИ: 500 млн. лв. ще струва ремонтът на 100 км от проверените
пътища
11.03.2023 Гл. секретар на МВР: В строителството е потъвал огромен държавен паричен ресурс, който не е ползван по предназначение
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).