"Дойче веле": Топлите дрехи пестят ток

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
08:41 / 12.12.2022
457
Големите кризи винаги оказват влияние върху всички области на живота ни. Дори при големите модни марки. Енергийната криза понастоящем е определяща за много европейски страни. Отоплителните уреди са изключени - и сега трябва да намерим друг начин да си осигурим уют и топлина. Репортерката на Дойче Веле Катя Лирш разказва за иновативните идеи на дизайнери.

Тази зима всичко е насочено към пестене на енергия. За да избегнете измръзване, е добре да се обличате топло, дори на закрито, ако е необходимо. Тези нови пухени якета са истинска атракция за окото - във всички варианти.

“За да ни е топло тази зима, има много пухкави якета, голям избор. Те съществуват от доста време, но сега са наистина големи, по-различно структурирани, имат по-различна кройка. "

Плетените пуловери също са оръжие срещу студените помещения тази зима, за предпочитане цветни или на райета, например като на принцеса Александра от Хановер. Особено актуален през тази година е и многопластовият външен вид", заяви Викс Фостър, моден журналист.

"Когато намалите отоплението, все пак искате да ви е топло, а най-добрият начин за това е да си сложите няколко пласта. Тук имаме поло, върху него лека подплатена жилетка без ръкави, шал - а ако наистина ви е студено, можете да сложите и ръкавици без пръсти, с които да работите с клавиатурата на телефона или компютъра", обясни Ауроре Донуи, стилист.

Полото е все по-търсено от всякога. Френският президент Еманюел Макрон демонстрира как да го носите под якето тази зима. Френска луксозна марка за кашмирени дрехи дори стартира рекламна кампания с мотото "Поло вместо вратовръзка". И изглежда, че това работи. Продажбите им са се увеличили с 50 на сто в сравнение с предходната година.

Дизайнерката на “Диор" Мария Грация Киури е открила още един начин да се бори със студа - заедно с италианската старт-ъп компания “Ди Еър Лаб" тя е разработила облекла, които могат да регулират телесната температура.

"Да създаваме дрехи, които са не само красиви, но и са полезни за тялото. Идеята беше да изследваме тази нова, напълно непозната за нас територия. Мисля, че това може да бъде нов начин на мислене за модата в бъдеще", посочи Киури.

Така че модата все пак може да се развива и още - а с ръкавици като тези със сигурност ще преживеете зимата добре, дори и да не се отоплявате много добре на закрито.

Виж коментарите (3)

Още по темата (396):
21.01.2024 Ето каква е зимната обстановка по пътищата ни
05.01.2024 Най-студено ще е между 9 и 14 януари
02.01.2024 Ето какво ще е времето днес в Бургас
13.12.2023 Слънчево, но със сутрешни мъгли
28.11.2023 Снежно семейство се настани в русенски квартал 
26.11.2023 Зимата скова страната: Червени кодове за опасно време, автомобили аварираха в снега и катастрофи на много места
Още новини от Национални новини:
Днес се спазват строги обичаи
Ново земетресение в България
Днес е най-чаканият ден за българските пенсионери
Ето какво ще е времето днес 
Видите ли такъв надпис на черешите през май – лъжат ви
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).