Дончев за упреците към Плана за възстановяване: Съжаляваме колеги, но в него изобщо няма асфалт!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:44 / 26.04.2021
826
Министър-председателят в оставка Бойко Борисов оглави обсъждането на Плана за възстановяване и развитие, който правителството трябва да внесе в парламента.

Вицепремиерът Томислав Дончев отговори на отправяни упреци към работата на кабинета.

"Чуваме упреци, че в Плана има само асфалт. Съжаляваме колеги, но в Плана изобщо няма асфалт. Това не е повод за хвалба, защото аз не считам, че инвестициите в пътна инфраструктура са нещо лошо“, каза Дончев в запис, излъчен във Фейсбук профила на Бойко Борисов.

"Простете, колеги, разходите за саниране са само 16 процента от Плана, за съжаление казвам, защото би било редно да са повече“, продължи Томислав Дончев.

"Националният план има много важна роля. Това са образно казано най-бързите пари. Две трети от тези 12,6 млрд. трябва да бъдат договорени първите две години, но той не е единствения инструмент.

"Благодаря на всички експерти и екипи, които от лятото на миналата година работиха по разработването на Националния план за възстановяване и устойчивост, става дума за над 200 човека“, заяви той. Дончев допълни, че са хвърлени много усилия, за да има адекватен и качествен документ.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Единадесетокласник от Бургас с бронз от Балканската олимпиада по ...
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).