Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Допълнителни мерки за охрана на границите ни с Македония и Гърция
Автор: Екип Burgas24.bg 16:57 / 21.08.2015Коментари (0)1032
© Impact Press Group
Българската армия да се включи с допълнителни мерки за защита на границите на България с Македония и Гърция. Тази възможност е била обсъждана на спешна среща в МВР за ситуацията с бежанския поток, съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова.

В разговорите участваха още премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и председателят на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков, предаде bTV.

Часове по-късно, от Министерството на отбраната обявиха, че ще предложат конкретни мерки, за да могат заедно с МВР да подсигурят държавната граница.

"Сухопътни войски ще актуализират плановете си, за да проведат съвместни мероприятия с Гранична полиция за засилване охраната на границата. Между двете институции текат разговори за изясняване на конкретните задачи", става ясно от официалното съобщение.

Припомняме, огромни количества нелегални мигранти минават през територията на Гърция и Македония на път към Западна Европа. От седмици хиляди хора се събират в граничния град Гевгели. Вчера Скопие обяви извънредно положение по границата си, а днес се стигна до сблъсъци, при които полицията използва сълзотворен газ.

В момента от гръцка страна има хиляди имигранти, които чакат да преминат границата. Досега нямаме индикации от службите и други източници, че ще има прехвърляне на бежанци от Македония към България, каза шефът на ДАБ Никола Казаков.

Той обясни, че изявленията на македонския външен министър и на премиера на западната ни съседка са били коренно противоположни.

"На министър-председателя им беше, че ще строят центрове за бежанци, а на външния министър, че няма да строят центрове. След това той поправи своето изявление, че е неправилно разбран, но така или иначе нямаме индикации за чужденци, които да преминават границата на България на този етап", подчерта председателят на ДАБ.

Казаков посочи, че бежанската вълна се е увеличила над 2 пъти спрямо същия период миналата година. Той обясни, че винаги са необходими повече средства за справянето с емигрантския поток.

На излизане от министерството Горанов коментира, че по време на разговорите не е обсъждана темата за средствата, които МВР иска за допълване на бюджета си. Той поясни само, че разговорите са били в посока рисковете, свързани с бежанската вълна. Попитан дали по време на срещата с премиера са обсъждали отпускането на допълнителни средства за решаването на проблема, Горанов отбеляза, че се анализират всички последствия за държавата.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: