Достойно: Да се намесим, за да не ритат майките и бабите ни!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:10 / 16.06.2017
1236
Ето каква поучителна и истинска история разказа потребител на Фейсбук от София:

Карам си вчера колата и на кръстовището на "Христо Ботев" и "Симеон" спирам на червено. Една мила баба тръгна да пресича, когато ей този субект (арестуваният), може би швед бил е някога, се засили и я ритна в гърба. Тя се развика, а аз да речем, че се подразних. Спрях на аварийни, слязох, наврях се в него и настойчиво го помолих да изчака търпеливо, докато повикам полиция (е, с малко по-резки думи).

Той ме поогледа и реши, че е по-разумно да се отзове на молбата ми. Междувременно даже го спасих от гнева на минаващ младеж, който като чу защо стоим, искаше да го бие. И беше много кротък до пристигането на полицаите, които пък бяха супер яки. Даже повикаха втора кола, която да закара милата дама до управлението. Аз писах и после си тръгнах.

Доста се чудих дали да постна тази история, защото на практика не смятам, че съм направил нещо особено. Ама с оглед на скорошните събития и точно защото не е нещо особено да помогнеш, а от 15 коли на кръстовището само аз спрях, реших да я споделя. Нищо не ни коства да се намесим, хора, и някак си няма как да оставим да ритат майките и бабите ни, нали?

Установена е самоличността му - 45-годишен от с. Обретеник, Русенско. Отведен е в Трето РУ, откъдето принудително е настанен в Център за психично здраве. Това съобщиха по-късно от столичната полиция.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).