Драматична версия какво е видял пилот Терзиев в последните секунди от живота си!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:47 / 15.07.2021
2060
Въпреки че все още черната кутия на катастрофиралия изтребител не е разчетена, от Министерството на отбраната разпространиха най-вероятните версии за трагедията в небето над Шабла. Пилотът е загубил ориентация, казва докладът на служба "Военна полиция“.

"Последните няколко минути от катастрофата са били доста интересни и наситени с комуникация между ръководител полети в кулата в Шабла и пилот Терзиев“, обясни Янислав Мирков, който възпроизвежда последните минути на фаталния полет със симулатор на МиГ-29.

"Знаем, че са обменили няколко пъти информация за местоположението и дистанцията до самата мишена, както и за разрешението за обстрелването ѝ. Предполагаме, че майор Терзиев е виждал едно абсолютно черно петно. Картина, в която се сливат море, земя и без какъвто и да е хоризонт, който да е по някакъв начин визуален ориентир за пилота, така че да може да прецени къде се намира в пространството“, обясни Мирков.

Според симулацията, направена от него, точно преди поразяването на целта майор Терзиев снижава неколкократно, изисква разрешение за поразяване, след като е осъществил визуален контакт с нея.

"При което влиза в режим на близък бой, произвежда огън, след което извършва оттегляне от вектора на целта, прави заход на дясно – пространството в тази ситуация не съществува. Цялата ситуация продължава 2-3 минути, но със скорост над 900 км/ч“, посочи още пред btv Янислав Мирков.


Виж коментарите (0)

Още по темата (100):
09.11.2022 Вдовицата на пилота Терзиев: Да разследват трима генерали от ВВС!
08.11.2022 Немарливо изпълнение на дейността от страна на командващия обучението е довело до катастрофата на изтребителя
08.06.2022 Съпругата на майор Терзиев: Склонна съм да вярвам, че по погрешка е свален
08.06.2022 Откриха паметна плоча на загиналия пилот от Графа Валентин Терзиев
04.06.2022 Откриват паметник на пилота от Графа, загинал край Шабла
05.11.2021 Парите за извънреден труд на майор Терзиев ще бъдат изплатени
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).