Дружествата от групата на EVN искат нови цени на тока от 1 юли

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (10)
10:40 / 28.02.2017
1019
В съответствие с нормативната уредба дружествата от групата на EVN България ще внесат в КЕВР до края на месец март 2017 г. заявленията си за утвърждаване на нови цени на мрежови услуги, електрическа и топлинна енергия, които да са в сила от 01.07.2017 г. Заявленията ще се базират на проекта на Наредбата за регулиране на цените на електрическата енергия на КЕВР, която е в процес на обсъждане и приемане.

Както и досега заявленията за нови цени ще следват основните принципи за сигурност на снабдяване, качество на обслужването, адекватна възвращаемост, покриване на оперативни разходи и премахване на кръстосаното субсидиране. Заявленията ще отразяват и настъпилите промени в резултат на либерализацията на електроенергийния пазар в България.

В случай, че до изтичане на срока за подаване на ценовите заявления (31 март 2017 г.) настъпят допълнителни промени в нормативната рамка, те ще бъдат отразени от дружествата.


Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Важна заповед от кмета на наш морски град! Който я наруши - може ...
Зловещо убийство у нас! Откриха обгорени тленни останки
Икономист за приема на еврото в България: Бавенето на еврозоната ...
Първа снимка на зверската катастрофа, която взе жертва
Кристиан едва не убил жена и детето й
Ето колко е средната заплата за март


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).