Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Духовният водач Садгуру вдъхнови Борислав Сандов
Автор: Екип Burgas24.bg 08:49 / 21.04.2022Коментари (0)626
©
Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов (ДБ - "Зелените") се е срещнал с индийския духовен водач Садгуру и двамата са отправили послание за полагането на повече усилия за опазването на почвата. Срещата между двамата е част от пътешествие на индийския гуру с мотоциклет, който е основател на движението “Save Soil“ ("Спасете почвата“), предаде БТА.

Министър Сандов отбелязал, че кампанията на Садгуру е вдъхновяваща. Той коментира, че хората трябва да бъдат осведомени за това, че почвата е една от ландшафтните сфери, които поддържат живота, но и една от най-подценяваните. Почвата е онзи общ организъм, който изхранва всички нас. В същия момент виждаме, че заради човешките дейности огромен процент от почвата деградира, заяви Сандов.

По думите му земеделците трябва да разберат, че увеличаването на биологичния елемент в почвата ще допринесе за по-голямо плодородие. Ще имаме по-малка необходимост да наторяваме и да пръскаме с препарати, добави той. Сандов обясни, че целта е да се въведе стандарт за минимум три процента хумус в почвата. 

Садгуру заяви, че използваме почвата в определено време от година, като 4-5 месеца се оставя открита и това води до увреждане на микроорганизмите. Проблемите са еднакви навсякъде, посочи той и добави, че индустриалното фермерство създава едни и същи предизвикателства. Садгуру каза още, че почвата се превръща в пустиня. Употребата на пестициди в различните среди е различна, но загубата на биоразнообразие е общо, поясни още той.

Посветен на каузата в защита на почвите, Садгуру е предприел пътешествие с мотоциклет през Европа и Азия. В името на тази кауза той е тръгнал преди месец от Лондон, ще измине 30 000 км през 25 държави в Европа, Близкия Изток и ще завърши пътуването си в Индия. Духовният водач е в България от 18 до 20 април по пътя си от Будапеща към Букурещ. 

В Индия Садгуру има птицекланица и строителна компания, а богатството му се оценява на 25 млн. долара. Има собствен ашрам и преподава йога, като има няколко книги по въпроса. Сред най-интересните му тези са, че приемането на храна по време на лунно затъмнение разгражда прана енергията в тялото, а също така оправдава използването на живак в индийската аюрведична медицина, който иначе отдавна е отречен заради своята висока токсичност.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Детска болница в Бургас
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: