Държавата заделила 60 млн. лв. за зимното поддържане на пътищата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
11:42 / 03.10.2013
1287
60 млн. лв. е заделила държавата за зимно поддържане на цялата републиканска мрежа през тази година, съобщи във Варна регионалният министър Десислава Терзиева. За подготовка, изразяваща се в изкърпване на дупки, обезопасяване и маркировка, са предвидени 3,5 млн. лв.

Програмата за зимната подготовка вече е изготвена. Министърът изрази надежда до края на този месец навсякъде да бъдат доставени материалите, необходими за обработване на пътищата през студените месеци, предаде Дарик.

В момента в администрацията има изградена система за контрол на зимното поддържане. Вече текат регионални срещи, които целят да се създаде по-добра координация между различните институции, разкри шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков.

"През последната десетдневка на октомври, по разписан график, дирекция "Анализ на риска и оперативен контрол" ще извърши проверка по всички областни пътни управления, за да види доколко фирмите са заредили с необходимите материали и дали имат подготвена техника, така че от 1 ноември да влезем нормално в зимното поддържане", каза инж. Чайков.

До края на октомври ще бъде организирана и среща между всички институции, отговорни за зимното поддържане.

"Целта е да се създаде една много добра координация и да се знае кой носи отговорност и за какво", посочи министър Терзиева.

Предвижда се изготвянето на специален план за спешна рехабилитация на пътищата в цялата държава, съобщи още тя. Той ще бъде направен по региони и по необходимост, констатирана със съответен анализ. В рамките на бюджета догодина ще започнат спешни ремонти в зависимост от парите, които бъдат отпуснати.

Регионалният министър заяви, че догодина ще започне и ремонт на виадуктите, които са в лошо състояние. По нейни думи става въпрос за около 100 съоръжения.

"Нямам данни, че новите виадукти текат, а иначе мостовете сигурно текат и ние правим такива оценки. Ще бъде преценено къде са най-отчайващите места по тези виадукти и мостове и ще вземем спешни мерки", увери Терзиева. Тя беше във Варна за откриването на Шестата национална конференция по пътища.


Виж коментарите (2)

Още по темата (140):
17.04.2014 До дни започва ремонтът на 4 кръстовища по направлението Слънчев бряг -
Бургас
11.03.2014 Проблеми с електрозахранването в Югоизточна България
11.03.2014 От днес започва подобрение на времето
10.03.2014 EVN в готовност заради "жълтия" код в Бургас и областта
10.03.2014 Тирове закъсаха в Ришкия проход
10.03.2014 Почистват и опесъчават пътищата в района на Ришкия проход
Още новини от Национални новини:
Сигнал: На магистрала "Тракия" е много опасно в момента
Проблеми с издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Сигурно са били друсани с райски газ
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).