Държавните бензиностанции се запътват към историята

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:24 / 14.12.2022
711
Правителството одобри Закон за изменение и допълнение на Закона за държавните резерви и военновременните запаси. С измененията в законопроекта се закрива "Държавна петролна компания“.

Направените до момента анализи сочат, че след създаването на ДПК не са използвани ефективно всички механизми за развитие на експертния и икономически потенциал на дружеството, които да го направят конкурентно на пазара на горива в България.

От анализите става ясно още, че плановете държавна компания да изгражда и оперира бензиностанции са необосновани от икономическа гледна точка и не са в защита на държавния и обществен интерес.

Държавното дружество бе създадено по време на последното правителство "Борисов", като идеята беше да се направят 100 държавни бензиностанции. Идеята беше там да се продават горива с минимална надценка и така да се регулира пазара.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Мъж си поръча сешоар, получи два буркана марихуана
Ужасна трагедия застигна гадателката на Берлускони
Банките чупят за пореден път рекордите в отпускането на жилищни к...
Мегаскандалът "Пуделгейт": Съдът остави Марин Димитров в ареста
Без реклами на хазарт в медиите, изключение само за спортния тота...
Новите Ф-16 ще бъдат в авиобаза "Граф Игнатиево" през 2025 г.


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).