Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
Ѕургас
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
ƒва гигантски вълка отстрел€ родопчанин
јвтор: ≈кип Burgas24.bg 15:50 / 30.06.2020 оментари (39)431
©
ƒва гигантски вълка отстрел€ родопчанинът √юлюстан »бр€м. ’ищниците нападат домашни животни и се налага да бъдат убити, об€сниха от —ъюза на ловците и риболовците в Ѕългари€ (—Ћ–Ѕ).

¬ петък миналата седмица огромна вълчица задига агне в кърджалийското село –ибарци. —топанинът вижда как нападателката влачи беззащитното животно и се развиква, което стресва хищника и той изпуска жертвата си. «а жалост агнето вече е мъртво.

 ръвожадни€т зв€р не се притесн€ва да върлува из населеното м€сто. —ъщата вълчица по-рано през месеца из€жда три телета край близките села ябълковец и ’ромица. ѕреди това ловци попадат на кости и глави на малки сърненца, като се предполага, че същи€т хищник ги е разкъсал. “огава на хоризонта се по€в€ва √юлюстан, който издебва хищника и го гръмва.

"¬ълците прав€т големи пакости! ќсвен че нападат добитъка, унищожават и дивеча. ѕопулаци€та им се увеличава, притеснени сме, но н€ма да спрем да ги изтребваме. «наем каква гол€ма мъка е за един възрастен човек вълци да му из€дат теле или крава, на които разчита за препитанието си. «атова реагирахме мигновено, когато получихме сигнала от местните хора, че в района на –ибарци има вълк", коментира председател€т на местната ловна дружинка Ќеджми ћустафов.

јвджи€та спасител се про€в€ва и през месец май т.г., когато гръмва друг едър вълк (над 50 килограма) в района на родопското село √олобрад. ѕредполага се, че хищникът и вълчицата са били двойка, но набезите им са спрени завинаги заради точни€ мерник на млади€ авджи€.

"Ћовът на хищници е страст на √юлюстан, с което е пример за колегите си. ѕрез този ловен сезон е отстрел€л 6 чакала и над 50 лисици. Ќаскоро беше награден с грамота за принос в регулирането на хищниците", по€сниха от —Ћ–Ѕ за "Ѕългари€ ƒнес".
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
“о€ родопчанин да вземе сам да се застрел€ най-добрерЯ§ђрЯ§ђрЯ§ђ
0
 
 
рЯ§ЈвАНвЩАпЄПи награда даже са му дали рЯ§Ф
0
 
 
¬ълкът е неизменна и незаменима част от баланса в природата. “ой и всеки друг хищник по естествен начин регулират популаци€та на тревопасните, които влизат в менюто им, това е й пр€ко свързано с качеството на тревосто€ в естествените пасища и ливади, както и за общото състо€ние на горите. ¬ълците са полезни за нас колкото и пчелите. ≈два ли ловците са направили качествени и надеждни проучвани€ за гъстотата на популаци€та на хищника в района, за да могат да си извад€т адекватно заключение за този "наложителен" отстрел. Ќекомпетентността, невежеството и затвар€нето на очите ще ни навлекът големи бели.
0
 
 
„ак и награда му дали на този безмозъчен индивид! ƒържава на глупаци....
0
 
 
»зрод! ћоже да съм груба.... Ќе го приемам!
0
 
 
«а съжаление човека не може да разбере, че той сами€ е навлезнал много в хабитата на дивите животни.  олкото повече се разрастваме, толкова повече ще зачест€ват тези ужасни случай. ѕостъпката е много грозна, винаги съм се чудел, каква гордост е това да отнемеш живот. ѕрактиката в другите държави в тези случай е коренно различна. “ези животни се преместват на далечни за хората места, и така всички са доволни.
0
 
 
√ол€мо геройство,н€ма що!“ака да отстрел€т и него! рЯШЙ
0
 
 
Ќай големи€ вълк е човека. Ќагъл,кръвожаден и прост.  ато р€зани€ боклук на снимката. ¬ижте колко е бройката на вълците и на приматите с пушка. »ди сам в гората да го дебнеш и с голи ръце да го надвиеш. Ќе от стотици метри с пушка.Ќе е равностойно и не е достойно. ¬ авджиите има нещо психарско. ƒа убиваш животни и да си мислиш,че помагаш на природата е шизофрени€.
+1
 
 
„овекът (маймуна в случа€) убива такова прекрасно и р€дко животно за една овца или крава тц тц тц и даже го подкреп€т по този начин е изчезнал като вид торбести€т вълк
 оментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќационални новини:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ќктомври 2020 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
ѕарламентарни избори 2021 г.
√рипна епидеми€ обхвана страната
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
 амион падна от јспарухови€ мост във ¬арна
—града на бивш хотел се срути край ¬арна, има 1 загинал
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в Ѕургас и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
Ѕургазлии във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Burgas24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Burgas24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: