Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Два гигантски вълка отстреля родопчанин
Автор: Екип Burgas24.bg 15:50 / 30.06.2020Коментари (39)825
©
Два гигантски вълка отстреля родопчанинът Гюлюстан Ибрям. Хищниците нападат домашни животни и се налага да бъдат убити, обясниха от Съюза на ловците и риболовците в България (СЛРБ).

В петък миналата седмица огромна вълчица задига агне в кърджалийското село Рибарци. Стопанинът вижда как нападателката влачи беззащитното животно и се развиква, което стресва хищника и той изпуска жертвата си. За жалост агнето вече е мъртво.

Кръвожадният звяр не се притеснява да върлува из населеното място. Същата вълчица по-рано през месеца изяжда три телета край близките села Ябълковец и Хромица. Преди това ловци попадат на кости и глави на малки сърненца, като се предполага, че същият хищник ги е разкъсал. Тогава на хоризонта се появява Гюлюстан, който издебва хищника и го гръмва.

"Вълците правят големи пакости! Освен че нападат добитъка, унищожават и дивеча. Популацията им се увеличава, притеснени сме, но няма да спрем да ги изтребваме. Знаем каква голяма мъка е за един възрастен човек вълци да му изядат теле или крава, на които разчита за препитанието си. Затова реагирахме мигновено, когато получихме сигнала от местните хора, че в района на Рибарци има вълк", коментира председателят на местната ловна дружинка Неджми Мустафов.

Авджията спасител се проявява и през месец май т.г., когато гръмва друг едър вълк (над 50 килограма) в района на родопското село Голобрад. Предполага се, че хищникът и вълчицата са били двойка, но набезите им са спрени завинаги заради точния мерник на младия авджия.

"Ловът на хищници е страст на Гюлюстан, с което е пример за колегите си. През този ловен сезон е отстрелял 6 чакала и над 50 лисици. Наскоро беше награден с грамота за принос в регулирането на хищниците", поясниха от СЛРБ за "България Днес".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тоя родопчанин да вземе сам да се застреля най-добре🤬🤬🤬
0
 
 
🤷‍♀️и награда даже са му дали 🤔
0
 
 
Вълкът е неизменна и незаменима част от баланса в природата. Той и всеки друг хищник по естествен начин регулират популацията на тревопасните, които влизат в менюто им, това е й пряко свързано с качеството на тревостоя в естествените пасища и ливади, както и за общото състояние на горите. Вълците са полезни за нас колкото и пчелите. Едва ли ловците са направили качествени и надеждни проучвания за гъстотата на популацията на хищника в района, за да могат да си извадят адекватно заключение за този "наложителен" отстрел. Некомпетентността, невежеството и затварянето на очите ще ни навлекът големи бели.
0
 
 
Чак и награда му дали на този безмозъчен индивид! Държава на глупаци....
0
 
 
Изрод! Може да съм груба.... Не го приемам!
0
 
 
За съжаление човека не може да разбере, че той самия е навлезнал много в хабитата на дивите животни. Колкото повече се разрастваме, толкова повече ще зачестяват тези ужасни случай. Постъпката е много грозна, винаги съм се чудел, каква гордост е това да отнемеш живот. Практиката в другите държави в тези случай е коренно различна. Тези животни се преместват на далечни за хората места, и така всички са доволни.
0
 
 
Голямо геройство,няма що!Така да отстрелят и него! рџ?‰
0
 
 
Най големия вълк е човека. Нагъл,кръвожаден и прост. Като рязания боклук на снимката. Вижте колко е бройката на вълците и на приматите с пушка. Иди сам в гората да го дебнеш и с голи ръце да го надвиеш. Не от стотици метри с пушка.Не е равностойно и не е достойно. В авджиите има нещо психарско. Да убиваш животни и да си мислиш,че помагаш на природата е шизофрения.
+1
 
 
Човекът (маймуна в случая) убива такова прекрасно и рядко животно за една овца или крава тц тц тц и даже го подкрепят по този начин е изчезнал като вид торбестият вълк
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: