Дядо Руси не успя да пребори смъртта за втори път

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
23:21 / 02.11.2020
853
Почина 72-годишният Руси Русев, който бе обявен за мъртъв и "възкръсна" в Гробищния парк на Сливен. Бившият военен метеоролог е издъхнал през уикенда в Областната болница "Д-р Иван Селимински", съобщи пред Би Ти Ви кметът на село Дражево - родното място на починалия.

На 14 октомври човекът бе открит в дома си в безпомощно състояние. Фелдшер на Спешна помощ установи смъртта му и след издаден смъртен акт Русев е откаран на гробищата.

Там, обаче, за ужас на служителите в погребалната агенция, показал признаци на живот и тогава се разбрало, че още е жив. Мъжът беше настанен в реанимация в тежко състояние, но след две седмици беше преместен в друго отделение и дори беше планирано да бъде изписан, макар да било нужно за него да се полагат постоянни грижи.

Все още не е ясно каква е причината за кончината на Русев. Преди "възкръсването" лекари коментираха, че най-вероятно е бил в диабетна кома, тъй като е страдал от диабет. Държал много на здравословното хранене и спазвал стриктна диета, заради която много отслабнал.

Заради шокиращия случай в Спешна помощ-Сливен започна вътрешна проверка, чакат се резултатите. Прокуратурата също се зае с инцидента.

След нелепата случка, съпругата и синът на Русев, които живеят в САЩ, обявиха, че ще си търсят правата по съдебен ред, защото смятат, че тези почти седем часа, през които е бил обявен за мъртъв и оставен без лекарска намеса, са били фатални за състоянието му.

"Няколко часа, след като ми се обадиха, че баща ми е починал, неговият братовчед от Ямбол ми каза, че е станало чудо и той се е размърдал", разказа преди дни синът Веселин Русев.

"Това беше голям шок за нас, защото до последно сме разговаряли с него. Той беше добре, пиеше си лекарствата. Той е много подвижен човек. Занимаваше се с йога почти цял живот",разкри съпругата Пенка Русева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Специалисти настояват за промени в шофьорските курсове
Обмислят нови обезщетения при пенсиониране
България е в челото по ръст на туристи в Европа
Техническа грешка на матурата по БЕЛ
"Хайде", "боя", "ерген" са с чужд произход


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).