Дянков: Никога не съм предлагал диференцирана минимална работна заплата по региони

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:28 / 12.10.2012
698
В последната седмица доста се говори за една уж моя идея за диференцирана минимална работна заплата по региони. Всъщност, не съм предлагал никога такова нещо. Това е заявил вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков на правителственото заседание в сряда, стана ясно от стенограмата, публикувана на сайта на Министерски съвет.

"Просто обобщавах какви са различните предложения, с които от различните представители на Националния съвет за тристранно сътрудничество са дошли при мен като председател на НСТС за вчерашното заседание, а те бяха - една от тези идеи беше, диференциация по региони, другата беше диференциация по сектори, третата беше диференциация във времето и т. н. Така че, както и вчера обяснихме, и днес ще обясня за пореден път, ние твърдо държим на идеята увеличаването да стане от 1 януари на 310 лева (бел.ред. минималната работна заплата) и по този начин всъщност сме близо двойно увеличили реалната покупателна способност на този сегмент", казва Симеон Дянков.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Ето кой е загиналият при инцидента с Кирил Петков
Д-р Миндов: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков не е сменило р...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Лоши новини за любителите на лова у нас
Кирил Петков с първи коментар след катастрофата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).