Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дянков: Няма да увеличим пенсиите и заплатите и догодина
Автор: Екип Burgas24.bg 16:07 / 14.10.2011Коментари (15)1357
© Burgas24.bg
Симеон Дянков се оказа лош, но честен вестител. Увеличаване на пенсии и заплати няма да бъде заложено в Бюджет 2012 г.. При добро изпълнение може да се намерят пари за допълнителни социални плащания.

Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите след среща с еврокомисаря по бюджета и финансовото планиране Януш Левандовски. Според Дянков дефицитът за догодина ще бъде под 1,5%, а до 2013 г. страната ще успее да постигне балансиран бюджет.

Тази година в рамките на бюджетната дисциплина управляващите успяха да вдигнат и вдовишките пенсии, и минималната работна заплата, припомни Дянков.

"За следващата година ще действаме по същия начин: в рамките на фискалната дисциплина, която налагаме, за следващата година дефицитът ще бъде още по-нисък, ние вървим прогресивно и това беше един от коментарите към комисаря Левандовски.

Благодарение на евентуалното по-добро изпълнение на бюджета за тази година, залагаме също и за следващата година, очакваме до 2013 да стигнем до балансиран бюджет - нещо, което все още не е в конвергентната ни програма, но вече имаме основание да смятаме, че до 2013 ще имаме балансиран бюджет", каза Дянков.

Според министъра това дава възможност през тези години в рамките на бюджетната дисциплина да се намира достатъчно ресурс за социално слаби групи.

"И всички опити финансовата дисциплина да се наруши предизборно, което е правено исторически в България, не минават този път. Този номер няма да мине, не е минавал досега, докато аз съм финансов министър и няма да минава и отсега нататък", категоричен е Дянков.

От своя страна еврокомисарят Януш Левандовски коментира, че за да има средства за увеличение на пенсии и заплати, трябва да се намери допълнителен ресурс. Една от възможностите за това е чрез въвеждането на данъка върху банковите транзакции.

Членството в еврозоната има и недостатъци, особено в настоящия момент, но има и много позитиви, защото разтваря чадър над членовете си.

Източник: в. "Стандарт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Я, да видим кой реве... Пенсионери и държавни служители - лапачи на народни пари. Частният сектор не е засегнат - никой не ограничава работодателите какви заплати да дават. Е, ами няма манджа за вас, духайте супата! Ей го на, и аз съм на държавна заплата, ама не рева - изкарвам си достатъчно странично, пък и практически нищо не върша на работното си място. Даже, за да съм честен, трябва да ми плащат два пъти по-малко, даже още по-малко. Ама, кой друг на държавната софра ще си признае същото?!
+2
 
 
НЯНКОВ-;то от твоето управление на финансите жив Българин няма да остане в тая държава.....и тогава май ще си останете с командира да си се "ФИНАНСИРАТЕ"един другиму.!!!!!
+4
 
 
Аз на този недорасляк косур не му връзвам Има акъл колкото една замразена цаца Не е той виновен човекал Акъла му толкоз ПП да ходи с метресата до Китай на държавни разноски можеКато има още балами нека да им верват
+5
 
 
Елементарно, Дянков! Ще ги вдигнеш последната година от мандата 2013, за да покажеш,че след финансовата ти дисциплина вече имаме положителен баланс.Стар фокус, надявам се да не излъжете никой!!!
+2
 
 
Не спорим за финансовата дисциплина, но нали трябва да останат хора в страната, че да я изпълняват. Как си я мисли тая работа Дянков-Барабанков? Дилма Русеф ни каза нещо друго май? Че за да не се свива пазара, трябва да се работи в зоната на дефицита с перспектива за съживяване на икономиката и да се излиза от депресията. Къде е вашата програма за излизане от депресията, гаден мишок?
+4
 
 
А ще има ли българско население през 2013 година ?!?!?!?
+5
 
 
Няма ли кой да му заложи тротил на този мишок!?
+5
 
 
АХАХАХАХАХАХАХАХА за бюджета на 2012 говореха същото ,че ще го балансират ,а то какво стана и стотинка няма промяна в доходите ,а сега да сме чакали до 2013 щяло да се оправи тцццццц не ви ли омръзна само да мачкате народа си.....
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: