Дянков подава оставка, ако победят пушачите?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (20)
11:13 / 03.02.2013
2275
Победа на пушачите - това е една от причините, които могат да накарат Симеон Дянков да подаде оставка. "Ако беше отпаднала забраната за пушене на закрито щях да напусна", призна той в предаването "Насреща Люба Кулезич" по ТВ7.

Другият мотив да си отиде е да не стане отново финансов министър след изборите. Тогава той ще напусне политиката. "Ще пиша книги", коментира вицепремиерът.

"Дойдох заради Бойко Борисов", каза финансист №1. От думите му стана ясно, че ако ГЕРБ не спечели втори мандат няма да е във властта. Според него, ковчежникът на държавата трябва да даде оставка и, ако не се изпълни държавният бюджет. "Но докато съм на поста държавните бюджети ще се изпълняват", обеща той.

Дянков определи забраната за тютюнопушене на закрито като борба за по-добро здравеопазване в България. "По-малко хора пушат около мен - Ваньо Танов, Цецка Цачева. Това ще ги направи по-здрави", коментира той.

Няма да развърже кесията предизборно

Той обеща, че няма да развърже кесията предизборно. "Трябва да държиш фронт, да не се отпускаш. И във финансите и в живота е така", каза Дянков.

"Никой не може да ми нареди, премиерът може само да ме убеждава. Борисов стана толкова десен, колкото съм и аз за спазването на финансовата дисциплина", коментира той.

Според Дянков банкрутите стават само при социалисти. "Два пъти при Тодор Живков, веднъж при бащата на Станишев", даде за пример той. И допълни, че три години се занимавал да оправя стари гафове.

Изчислява всяко обещание

Според него няма план за дестабилизация на държавата преди изборите. Финансист №1 е на мнение, че покушението срещу Златко Баретата е за разчистване на сметки в подземния свят.

"Разбира се, има политици, които искат да нагнетят напрежение, но не чак толкова", коментира Дянков. Вицепремиерът има намерение да направи система, при която веднага след като някой даде обещание, ще се изчислява колко струва то.

Източник: в. Стандарт


Виж коментарите (20)

Още по темата (91):
21.02.2024 Искат забрана на бездимните цигари на закрито в заведенията
13.03.2019 Приеха важна забрана за пушенето на закрито!
04.09.2018 Забраната за пушене на закрито остава!
16.04.2018 Слабаков: Аман от педера**и, рецидивисти, цигани и непушачи!
19.06.2016 Бивш министър: Като цяло забраната за пушене на обществени места се спазва
07.04.2016 Плевнелиев зове депутатите да въведат правила за всички изделия за пушене
Още новини от Национални новини:
Министърът на туризма обсъди перспективи за развитието на район С...
Доставена е поредната военно-техническа помощ за Украйна
Обрат: Нулевата ставка все пак ще остане до края на 2024 година, ...
ЛУКОЙЛ с дарение към Община Бургас, ето какво ще се случи с него
Осигуриха 295 млн. лв. за фермерите, изплащат ги до тази дата
Нова промяна при изплащане на обезщетения за безработица!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).