Джипита пак скочиха срещу нощните дежурства

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
10:19 / 29.09.2011
1017
24-часовият ангажимент на личния лекар за осигуряване на медицински грижи да отпадне. За това настояват от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в писмо до здравния министър д-р Стефан Константинов. Със същото искане те излязоха и преди година и половина, когато бе въведено задължението те да се обединяват в практики, като един доктор поеме пациентите и на останалите в извънработното им време.

Медиците настояват да им се даде възможност сами да отписват пациенти от листата си с едномесечно предупреждение. От сдружението настояват да се въведе избор на личен лекар един път годишно - от 1 до 31 декември, а не както сега хората да имат право да ги сменят два пъти в годината, ако не са доволни от тях. Те искат и да отпаднат фиксираните дни за посещения на новородените, което на практика, по думите им, било неприложимо. Според лекарите в първите 24 часа след раждането си детето все още не е записано при личен лекар поради липса на ЕГН. Възможен вариант е до 28-ия ден от раждането на бебето то да бъде посетено в дома му от лекар.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Продължават ли проливните дъждове и гръмотевични бури и утре?
Мълния удари млад мъж, размина му се на косъм
Тома Биков: Трябва спешно да бъдем приети в сухопътния Шенген
Внимание: Промени при издаването на личните ни документи!
КЗП с нов състав заради редица установени нарушения
Близо 16 млн. лева допълнително получават училища и детски градин...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).