ЕС ни готви жестока тесла!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
09:50 / 22.04.2017
4937
Всички превозни средства да плащат по-високи пътни такси при по-голямо количество отделен въглероден диоксид, предлага Европейската комисия. Така ЕК се стреми да намали въглеродния отпечатък от автомобилния транспорт, съобщава "Стандарт", позовавайки се на Reuters. Предложението, което все още не е окончателно оформено, за първи път ще определи общоевропейски принципи за пътните такси за автомобилите, включително таксата, която шофьорите трябва да плащат в зависимост от пропътуваната дистанция, посочват източниците на "Ройтерс". 

Според един от тях предложението предвижда по-замърсяващите коли да плащат по-висока такса. Системите, при които се плаща пътна такса за време - винетките, ще трябва постепенно да бъдат прекратени, посочва "Ройтерс". Превозвачите са против спирането на винетките, тъй като те са по-изгодният за тях вариант. Макар да се въздържа от това да изисква правителствата да инвестират приходите от пътните такси в пътна инфраструктура, комисията планира да въведе изискване за публична финансова отчетност за това къде отиват средствата. Очаква се предложенията да бъдат публикувани на 31 май, след което ще трябва да бъдат одобрени от Европейския парламент и държавите членки.

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).